Етнофестиваль та святкування Рош Га-Шана. Куди піти у Львові на вихідних

1519 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати на вихідних 16-17 вересня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Етнофестиваль «Країна Духу»

Коли: 16 вересня (сб), 11:00-22:00,

Де: Вул. Хуторівка, 35б,

Скільки: 499 грн, вхід для дітей до 12 років – безкоштовний.

«Країна Духу» – сучасний та стильний етнофестиваль. Мета заходу – популяризація української культури та сімейних цінностей. Під час фестивалю мають ціль зібрати кошти і придбати дрони FPV для наших захисників. У програмі: виступи сучасних українських виконавців (Тараса Петриненко, KARPA, Rock-H, YAGODA, EDNY, Хоровий колектив «Етерія», Yuliya Roznen, T.HUTSULS, Фольклорний ансамбль «Гуляй Город», музичний гурт АНЦЯ), хореографія ( Дитячий ансамбль Smile, танцювальний колектив «Балет Життя»), трембіти та гурт бандуристів «Дзвінга», електронні танцювальні діджей-сети від Dj Danya Bilous, показ-продаж сучасного вбрання з етнічним вайбом, ярмарок локальних виробників, аукціон, майстер-класи та інші активності. 

Благодійний футбольний квіз

Коли: 16 вересня, 15:00,

Де: «Старгород», вул. Римлянина, 1,

Скільки: 150 грн з учасника.

Благодійний футбольний квіз від Football Quiz. Lviv. Буде 8 раундів, 68 питань,150 хвилин змагань та емоцій. Факти, фото, відео про улюблену гру з мʼячем. Кількість гравців в команді – від 2 до 10. Реєстрація за посиланням. Усі виручені кошти будуть перераховані на збір для ЗСУ.

Виступ гурту KARNA

Коли: 16 вересня, 19:00,

Де: Клуб на !FESTrepublic , вул. Старознесенська, 24-26,

Скільки: від 689 грн.

У програмі концерту – нові пісні та найкрутіші хіти. А їх за 25 років у неймовірних гуцул-металістів накопичилося чимало. Музиканти випустили 3 альбоми та неодноразово отримували музичну премію The Best Ukrainian Metal. На вас чекає шалена подія із нестримним Арканом та суперпотужним звучанням.

«Musique Cafe: Музика та поезія»

Коли: 16 вересня, 18:00,

Де: Театральний центр «Слово і голос», вул. Городоцька, 38,

Скільки: від 250 грн.

«Musique Cafe: Музика та поезія» — музичний вечір та презентація вишуканої поезії львівської поетеси Ганни Василів. На вас чекатиме вечір, де українська пісня єднатиметься з польським танго, французький міський романс — з українськими традиційними мелодіями, а також поезією Ганни Василів з її дебютної збірки віршів «Вечірнє Рандеву». Танго, вальси, мануш, міські романси, пісні Едіт Піаф та Богдана Весоловського, мотиви із популярних добре знаних фільмів, а також давно забутих хітів — польських, українських та цілого світу — все сплелося в єдину канву цієї музичної концертної програми.

Вистава «Ой, не ходи, Грицю»

Коли: 16 вересня (сб),

Де: Театр імені Марії Заньковецької,

Скільки: 60-300 грн.

Вистава про те, як красуня Маруся кохає Гриця і він відповідає їй взаємністю. А обділений долею, але багатий парубок Хома у будь-який спосіб прагне розлучити закоханих, щоб самому одружитися з красунею. Підступний план вдається, Марусю та Гриця поглинає вир ревнощів, щоб насолити один одному вони створюють любовні «трикутники». Гриць залицяється до багатої дівчини Галини, Маруся виказує симпатію Потапові й при цьому егоїстично забуває про закохану у нього подругу. Приходьте та дізнайтеся чи зможуть вони захистити себе від зради та зберегти почуття.

Екскурсія Стрийським парком та віллами Софіївки

Коли: 16 вересня (сб), 14:30 Тривалість: 2 год 15 хв,

Де: Стрийський парк,

Скільки: 320 або 400 грн (пільговий та звичайний квиток).

Під час екскурсії буде ви насолодитесь естетикою поєднання зелених насаджень, води, скульптури та архітектури. Поговорите про історію та розвиток парку, про велику виставку передових досягнень, що відбувалась у парку та зібрала більше мільйона відвідувачів. Вам розкажуть про типи парків, спробуєте відчути на собі їхні особливості та атмосферу. Поговорите про сучасне мистецтво та новий скульптурний маршрут у парку. Дізнаєтесь про творців скульптур, ідеї, матеріали, і головне, подискутуєте про сенси та враження. Дійдете і до розкішних вілл Софіївки, побачите де жили Іван Франко та Михайло Грушевський. І завершите екскурсію у дууже цікавому місці. Реєстрація на екскурсію тут

Авторська вистава «Бардо» від Театру Живаго 16+

Коли: 16 вересня, 19:00,

Де: Гостинний дім «Архистратиг», вул. Винниченка, 20а,

Скільки: 200 грн.

Бардо – проміжний стан, буквально, «між двома». Взагалі, будь-який інтервал, «між».  Що відбувається з людиною, котра залишилася сам на сам із собою? Які речі виявляються важливими, коли колишні цінності втрачають будь-яке значення? Кого кликати на допомогу, опинившись в чотирьох стінах власної порожнечі?  На вас чекатиме екзистенційна монодрама у кращих традиціях мінімалізму, де разом із героїнею ви матимете можливість тимчасово зупинитись у «просторі поміж» та поглянути на речі з іншої, небуденної перспективи. Тривалість вистави: 50 хв без антракту. Бронювання місць обов’язкове. Телефонуйте або пишіть: 063 409 7810 (Telegram, Viber).

Святкування єврейського нового року Рош Га-Шана

Коли: 17 вересня (нд), 15:00,

Де: Палац культури залізничників «Рокс». Вул. Ю. Федьковича, 54,

Скільки: Вхід вільний.

У програмі театральна вистава Шолом Алейхема «Тев'є-молочар» від єврейського театру «Мазл Тов», жива музика, лотерея. Кількість місць обмежена тому попередня реєстрація обов'язкова.

Шоу «Читацький щоденник»: «Тіні забутих предків»

Коли: 17 вересня, 16:00,

Де: Сult Comedy Hall, вул. Скорика, 7 (Чайковського),

Скільки: 250 грн, у день події – 300 грн.

Читацький щоденник – це комедійно-пізнавальне шоу, в якому коміки говорять про українську літературу і пробують свіжим поглядом оцінити твори, які читали ще в школі.  Учасники: FIЇNKA Павло Гоц (гурт Nazva) Антон Соколов Валентин Перуз Роксана Тимків. Щоб було легше сприймати та розуміти жарти та відсилки, радять прочитати перед шоу твір, про який буде йти мова – «Тіні забутих предків» Михайла Коцюбинського.

Підготувала Юлія Кметик

Фото з соціальних мереж

___________________________________________________________________________________________________
 

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!