Концерт «Океану Ельзи» та BookForum. Перелік головних подій у Львові цього тижня

5983 0
Зробили для вас підбірку головних подій у Львові, які можна відвідати на тижні.

Фестиваль BookForum

Цьогоріч вперше в історії 28-ий Львівський міжнародний BookForum відбудеться у гібридному форматі. Він проходитиме з 15 по 19 вересня і налічуватиме 120 подій з 250 учасниками. Серед них будуть іноземні автори з 21 країн світу.

Фокусною темою цьогорічного фестивалю є «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними». Куратором фокусної теми буде відомий літературознавець Юрко Прохасько. Повну програму фестивалю можна переглянути за посиланням.

Крім того, у планах фестивалю панельні дискусії, традиційна Ніч Поезії та музики non-stop, запрошені гості з усієї України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки.

Серед гостей будуть 93-річна психотерапевтка і авторка світового бестселеру «Вибір» Едіт Еґер, яка пережила Голокост, а також Нобелівська лауреатка, письменниця українського походження, есеїстка, сценаристка та поетеса Ольга Токарчук.

Коли: 15-19 вересня

Де: Різні локації у Львові

Скільки: безкоштовно

Lviv Fashion Week 2021

Цьогоріч тиждень моди у Львові триватиме упродовж 16-19 вересня. На ньому представлять покази нових колекцій українських дизайнерів, лекції освітньої програми та події від українських парфумерів. Також відбудеться презентація проєкту «Хранителі кодів» з авангардним показом одягу та виставкою тканин. Основною локацію тижня моди буде !FESTrepublic та Design House.

18-19 вересня в основній програмі колекції представлять українські бренди Vozianov, Chereshnivska, B.O.LDYREVA, Vbrana by Svitlana Mykytyuk, KartNate, Zalesova, Olesya Tsiukh, а дебютними стануть покази Nona Troffish, Lesya Matselyukh, ID by Dyachenko. Також всі покази можна буде переглянути онлайн.

Детальну програму тижня моди читайте тут.

Коли: 16-19 вересня

Де:  !FESTrepublic (Старознесенська 24-26) та Design House (Погулянка, 5)

Скільки: Вхід на події освітньої програми - за попередньою реєстрацією 

Вхід на презентацію проєкту "Хранителі кодів" - лише за запрошеннями

Запрошення на покази 18-19 вересня у !FESTrepublic можна придбати онлайн на gastroli.ua 

Безкоштовний концерт «Океану Ельзи»

До 360-річчя Львівського національного університету гурт «Океан Ельзи» проведе концерт. Він відбудеться у суботу, 18 вересня, о 20.00 год просто на площі перед головним корпусом ЛНУ ім. І.Франка, куди запрошують всіх мешканців міста. Подія буде відкритою і безкоштовною для всіх.

В пресслужбі гурту кажуть, що сама будівля університету стане частиною сцени: на неї буде спроектована спеціальна світлова програма від литовського гуру світлових та концертних інсталяцій Арвідаса Буінаускаса.

Коли: 18 вересня, о 20.00

Де: перед головним корпусом ЛНУ і. І.Франка

Скільки: безкоштовно

Lviv Bandur Fest 

Lviv Bandur Festival пройде у Львові цьогоріч вже п'ятий раз. Він відбуватиметься на трьох майданчиках, зокрема у Ennio Event Square, Сенсотеці та Театрі ляльок. Це єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури, на якому буде джаз, соул, етно, електронна музика, відомі світові хіти та інше. 

Крім того, на фестивалі виступатимуть Марина Круть, B&B Project, TROYE ZILLIA, Тріо Романа Гриньківа. KoloYolo і ще багато музикантів.

Коли: 15-19 вересня

Де: різні локації

Відкриття виставки «Raindrops» у «Квартирі 35»

Завтра, 14 вересня, відбудеться відкриття виставки Мар’яни Прокарчук «Raindrops» у «Дзизі», що на вулиці Вірменській, 35. На вас чекає серія робіт з оригінальною технікою живописного зображення. «Краплини дощу» - це про те, що вода необхідна для всіх форм життя.

Коли: 14 вересня, 18.00

Де: Дзиґа, вул. Вірменська, 35

Скільки: вхід вільний

Міжнародний економічний форум

На ювілейному форумі зберуться понад 15 спікерів, серед яких перший віце-прем’єр міністр України та міністр економіки, голова представництва ЄС в Україні, засновники холдингу UFuture та інноваційного парку UNIT.City, президент Спілки українських підприємців та багато інших лідерів державного управління, культури і освіти, успішних підприємців, представників інших країн та громадських діячів.

У межах ювелійного XX Міжнародного Економічного Форуму відбудуться три окремі потужні панельні дискусії, присвячені найактуальнішим темам сфери політики, економіки та бізнесу, ярмарок донорів від департаменту міжнародної технічної допомоги, найбільша Startup Expo – виставка понад 70 українських стартапів, які будуть представлені з можливістю пітчингу своїх проектів та Business Expo – експо-виставка ключових підприємств регіону та країни, а також діятиме найбільша платформа для нетворкінгу та обміну досвідом представників бізнесу, влади та соціальної сфери.

Коли: 16 вересня

Де: «Арена Львів»


 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!