Виставки, концерти та плетіння сіток. Куди піти у Львові цього тижня

1283 0
Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати цього тижня 24-29 жовтня.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Великий сольний концерт Тараса Чубая 

Коли: 24 жовтня, 19:00,

Де: Львівський оперний театр,

Скільки: від 480 грн.

Будуть звучати пісні «Вона», «Коли до губ Твоїх…», «Ти втретє цього літа зацвітеш», «Лента за лентою», «Буде нам з Тобою що згадати» і ще два десятки хітів, які вже давно стали народними. Романтичні балади і повстанські пісні. Вокал, гітара та харизма Тараса Чубая. А також нове звучання пісень Володимира Івасюка, зокрема «Червона Рута», «Я піду в далекі гори». Дітям до 12 років у супроводі дорослих вхід безкоштовний. Квитки за посиланням

Плетіння сіток для ЗСУ

Коли: в різний час,

Де: адреси тут,

У Львові осередкам, які плетуть маскувальні сітки для військових, не вистачає рук. Якщо порівнювати ситуацію із тією, яка була на початку повномасштабного вторгнення, зараз плетіння захистів фактично зупинилось. Детальніше про локації де плетуть сітки у матеріалі

Виставка «Врятовані» 

Коли: 24 жовтня – 7 листопада,

Де: Дім Франка, вулиця Івана Франка, 150-152,

Скільки: 24 жовтня на відкритя вхід вільний.

Мультитематична експозиція складатиметься з документів, пов’язаних із Франком та його сучасниками, міститиме одиниці, що стосуються вершинних творів Франка та тривалої історії їх інтерпретації – як наукової, так і мистецької. Більшість одиниць представлять в якісно новому стані збереження, адже зусиллями реставраторів із використанням найсучасніших матеріалів і підходів у сфері музейної реставрації повернуто експозиційний стан надцінним паперовим та дерев’яним одиницям зберігання.

 Виставка «Картини, що оживають»

Коли: 24 жовтня – 31 жовтня,

Де: музей у темряві «Третя після опівночі», вул. Личаківська, 8,

Скільки: виставка доступна безоплатно за умови обовʼязкового попереднього бронювання. 

Виставку «Картини, що оживають» проводять незрячі гіди і вона складається з двох частин: експозиції в темряві та активностей при світлі після екскурсії. Досвід у темряві буде доповнюватись тематичними звуками та елементами з картин, що допоможуть більше зануритися в атмосферу, яку зобразили митці. Серед робіт: «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі; «Водяні лілії» Клода Моне; «Звір» Марії Примаченко; «Соняшники» Ван Гога; «Портрет Аделі Блох-Бауер I» Густава Клімта та інші. 

Виставка «Феномен Марії Примаченко»

Коли: 24 жовтня – 31 грудня,

Де: Палац Потоцьких.

В експозиційних залах другого поверху «Палацу Потоцьких» у Львові відкрили виставку «Феномен Марії Примаченко». На виставці представлено 51 твір зі збірки полотен Запорізького обласного художнього музею.

Відкритий мікрофон 

Коли: 24 жовтня, 19:30,

Де: «Довгі бурхливі оплески», проїзд Крива липа (вхід з вул. Січових Стрільців, 3),

Скільки: будь-яка купюра.

Стендап-подія, де коміки розповідають новонаписані жарти. У цей час гості сміються, їдять та п‘ють різні напої. Бронювання столиків за тел.: 073 121 1010.

Концерт ХАС

Коли: 26 жовтня, 19:00,

Де: Malevich Concert Arena, проспект Чорновола, 2,

Скільки: від 400 грн.

ХАС – учасник проекту «Україна має талант», фіналіст «Х-фактор», переможець музичної премії «Пісня року 2021», теле- і радіоведучий, ініціатор і автор соціальних проектів. Це буде музичний вечір-зустріч з людьми, яким є що разом згадати, чим поділитися і про що помовчати, з ким ніколи не забудеш, ким ти є направді. Квитки за посиланням.

Вистава «Тихо без слів»

Коли: 27 жовтня, 18:00

Де: Театральний центр «Слово і голос», вул. Городоцька, 38

Скільки: від 250 грн.

Вистава «Тихо без слів» збудована на одному із жанрів української пісні — міський романс або шансон. Тканину вистави формують пісні та тексти Івана Франка, Лесі Українки, Тараса Шевченка на музику Богдана Весоловського, Анатолія Кос-Анатольського, Аркадія Філіпенка та інших композиторів — а також французький та польський шансон, який органічно вплетений в музичну культуру Львова. Персонаж вистави — дівчина, яку ми можемо щодня зустріти в місті: на площі, в трамваї, в потязі... Вона все кудись іде, їде. Змінюються декорації життя. А місце її роду залишається незмінним в ній. Одинокий його голос перемагає пустелю міста. Квитки за посиланням

Майстер-клас з малювання картин стилем Fluid art з вином

Коли: 28 жовтня 15:00 або 17:30,

Де: арт-студія «Простір мрій», вул. Городоцька, 106,

Скільки: від 650 грн.

Це нагода створити незвичайну картину своїми руками. Процес відрізняється тим, що тут не малюють звичайними пензликами. Жодних конкретних ліній чи продуманих елементів: фарбу тут просто виливають на полотно, вона розтікається, поєднується з іншими відтінками, а тому зображення стає унікальним. Майстер-клас можна порівняти з творчою медитацією – у результаті візерунки фарб зроблять унікальну картину. Квитки за посиланням

Концерт ТІК

Коли: 28 жовтня,19:00,

Де: Malevich Concert Arena Львів, проспект Чорновола, 2,

Скільки: від 350 грн.

У виконанні музикантів прозвучать магічна «Тантра», проникливі «Ніч» та «Дельфін», хіт «Яйцеслав», «Луї Віттон» (ефектне продовження культової «Вчительки»), а також добре знайомі шедеври «Олені», «Сірожине пірожине», «Не цілуй», «Свєта», «Альо-на», «Люби ти Україну» та інші пісні. Квитки за посиланням

Нагадаємо, у Львові та області тиждень розпочнеться з хмарності та невеликих дощів. Температура цього тижня не підійметься вище ніж на +18°.

Юлія Кметик

Фото з відкритих джерел

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!