Київ

Культурний центр у кінотеатрі «Краків» на Русанівці відкриють 3 червня

2201 0
З 2018 року тут тривав скандальний капремонт. Активісти до останнього не вірили, що кінотеатр відкриють.

Культурний центр «Краків» у приміщенні колишнього кінотеатру почне роботу 3 червня. Про це повідомили у мережі «Київський культурний кластер».

Будівлю відкриють після капітального ремонту, який тривав із 2018 року.

Уже оприлюднили програму подій на перший вікенд 3-4 червня. Зокрема, у центрі проводитимуть майстер-класи та квести для дітей, також у програмі показ фільму «Холодна війна» польського режисера, лауреата премії «Оскар» Павла Павліковського, концерти й джаз-клуб.

У центрі розповіли, що упродовж літа «Краків» працюватиме у тестовому режимі: поступово запускатимуть локації, формуватимуть програму освітніх, мистецьких і соціальних проєктів, налагоджуватимуть співпрацю з операторами культурних послуг та вивчатимуть культурні запити громади Києва.

«Наша мета – стати «вільною київською сценою» для різноманітних подій та місцем діалогу та репрезентації культурних продуктів на якісному рівні», – зазначають «Київському культурному кластері».

Зазначимо, після повного запуску в будівлі кінотеатру організовуватимуть «мистецькі події» (театральні вистави, концертні виступи, фестивалі, кінопокази, творчі зустрічі з митцями тощо), також довготривалі культурні та освітні проєкти. При цьому, інституція передбачає активну співпрацю з іншими комунальними та державними закладами культури, «а також незалежними культурними та освітніми інституціями для масштабування та репрезентації їхніх проєктів».

Довідка. Кінотеатр «Краків» було побудовано у 1968 році, загальна площа будівлі — 2284,2 кв. м. У 1997 році кінотеатр було закрито. В період 2008-2013 роки, кінотеатр готували під знесення та будівництво торговельного центру. У 2014 році місто зупинило процес приватизації «Кракова», у 2016-му - будівля була повернута в комунальну власність. 
 

Оновлення “Кракова” стало пілотним проєктом перетворення старого кінотеатру радянського зразка на багатофункціональний простір, де є і сцена для театральних виступів, і місце для коворкінгу, і репетиційна база для різних колективів. За тодішнім проєктом, після завершення робіт у кінотеатрі “Краків” мала з’явитися сучасна театральна студія, кілька музичних сцен, студія звукозапису, а у великій залі у планах було демонструвати фестивальне кіно. Детальніше про проєкт капремонту читайте у нашому минулому матеріалі (+фото). 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!