На правах реклами

Купівля телевізора з технологією Smart. За і проти

636 0
Розумні телевізори стають дедалі зручнішими та технологічнішими. За статистикою, щонайменше 89% пристроїв отримують вбудовану функцію Смарт-TV. Однак суперечки про необхідність придбання такої техніки тривають.

До нової лінійки розумних телевізорів Huawei Vision Smart TV SE3, представлених у Китаї, увійшли моделі на 55, 65 і 75 дюймів. Пристрої отримали 4K-екрани з підвищеною до 120 Гц частотою оновлення і Harmony OS. Тут відмінна колірна гамма з можливістю відображення 10,7 млрд відтінків.

На відміну від інших моделей виробника кожен смарт-телевізор https://comfy.ua/flat-tvs/tv_tehnolog__smart-tv/  отримав не вбудовану, а зовнішню веб-камеру, яка підключається через USB. Вона оснащена чіпом для опрацювання функцій ШІ, що дає їй змогу відстежувати обличчя, нагадувати про відстань і необхідність приймати положення сидячи.

Звичайний і розумний TV: ключові відмінності

Щоб під час вибору телевізора ухвалити правильне рішення, важливо розібратися в відмінностях стандартних і смарт-моделей. Зрозуміти їх нескладно.

Якщо говорити зовсім просто, то розумні пристрої – це звичайні телевізори з підключенням до інтернету. Саме з цією можливістю пов'язані їхні головні переваги. Для пристрою з технологією Smart не потрібно підключати кабельне телебачення, купувати супутникову антену. Завдяки вбудованому модулю Wi-Fi розумна модель виходить в інтернет як смартфон або планшет. Користувач може виконувати всі ті ж маніпуляції, що і з мобільними пристроями, але на великому екрані.

Плюси телевізорів із функцією Smart

Роздумуючи про покупку розумного TV, потрібно оцінити його переваги:

  • перегляд улюбленого контенту без реклами, в хорошій якості і в той час, коли є бажання або можливість;

  • синхронізація телевізора з іншими пристроями (смартфоном, планшетом, флешкою) для трансляції знятих роликів або виведення на екран знімків;

  • зручний запис мультимедіа;

  • серфінг в інтернеті, який виконується на великому екрані;

  • доступ до соціальних мереж;

  • безмежне спілкування – за допомогою Skype, WhatsApp та інших звичних сервісів, які підтримує смартфон;

  • підключення аксесуарів (клавіатури, миші) для перетворення телевізора на повноцінний ПК і зручної роботи з документами, графікою;

  • запуск різних додатків, зокрема улюблених ігор;

  • управління голосом (не потрібно набирати текст), щоправда, воно доступне тільки в найновіших моделях.

На цьому можливості розумних телевізорів не обмежуються, а перераховувати їх можна ще довго.

Однак з урахуванням уже названих особливостей нескладно порівняти його переваги зі стандартними моделями.

Недоліки розумних телевізорів

Досконалої техніки не існує і розумні телевізори не виняток.У них теж є певні недоліки:

  • відсутність підтримки файлів з конкретним розширенням;

  • зниження швидкодії, пов'язане з прошивками смарт-TV (як у застарілих смартфонах);

  • відсутність можливості грати, якщо модель з ОС WebOS, Tizen (найкращим рішенням стануть пристрої на Android, які коштують дорожче);

  • несумісність, коли смартфон одного бренду неможливо синхронізувати з телевізором іншого виробника.

Рішення про необхідність купівлі розумного телевізора – справа смаку та особистих уподобань. Однак розібравшись в особливостях моделей з технологією Smart складно заперечувати той покращений комфорт, який вони забезпечують порівняно зі стандартними пристроями. Яким би не було ваше рішення, підібрати звичайний або розумний TV можна в інтернет-магазині Comfy.ua.
_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!