Курс лекцій про архітектуру авангарду в міському просторі. Як взяти участь?

2145 0
Тих, хто цікавиться міждисциплінарними дослідженнями, що поєднують урбаністику, міську культуру, архітектуру, антропологію, Центр міської історії запрошує до участі в курсі «Архітектура авангарду в міському просторі Східної Європи 1920-1930-х років: соціальні смисли й щоденні практики»
Фото: lvivcenter.org, artsphera.com.ua, propaganda-journal.net

Фото: lvivcenter.org, artsphera.com.ua, propaganda-journal.net

До участі запрошуються студенти старших курсів (4-5 рік навчання) та аспіранти, молоді дослідники, особливо історики, культурологи, а також архітектори, які зацікавилися проблематикою курсу, – йдеться на офіційному сайті Центру міської історії.

Подати заявки можна до 15 вересня. Початок навчання заплановано на кінець вересня. Загалом передбачено 9 занять, які відбуватиметься двічі на тиждень. Заняття будуть відбуватися у формі лекцій з обговореннями по найважливіших дискусійних питаннях. Студенти будуть виконувати практичні завдання за результатами дискусій. Учасники курсу мають опрацьовувати рекомендовану літературу до занять, на основі якої будуть відбуватися обговорення, та готувати практичні завдання. Участь в дискусіях та результати практичних завдань будуть критеріями оцінювання для отримання сертифікату курсу. Детальніше з  програмою  можна ознайомитися тут.

Мета курсу – розглянути та проаналізувати різні форми дії та впливу авангардних архітектурних експериментів міжвоєнного періоду на способи організації міського простору, ритми щоденного життя і загальну символіку архітектурного вигляду сучасних міст. Основним предметом обговорення в ході занять стане архітектура конструктивізму – напряму, в якому ідея перетворення соціальної дійсності знайшла своє найрадикальніше втілення. Розглядатимуться приклади містобудівних проектів і соціальних експериментів, які отримали розвиток у найбільших індустріальних центрах Радянського Союзу, зокрема, в Москві, Ленінграді, Харкові, Мінську, Свердловську. Крім того, планується зіставити експерименти конструктивізму з аналогічними тенденціями розвитку архітектури функціоналізму в Східній Європі загалом. Окрему увагу в цьому контексті присвячено особливостям утвердження принципів функціоналізму в міському просторі Львова.

Заявка українською мовою повинна містити:

  • Резюме
  • Мотиваційний лист (не більше 3 тис. знаків тексту, чому Ви хочете взяти участь у цьому курсі)
 

Заявки слід надсилати на адресу Мирослави Шлапак [email protected]. У полі «Тема» зазначити «Заявка на курс: Авангардна архітектура». З інших питань варто звертатися до координатора навчальних програм Центру др. Ірини Мацевко [email protected]

Участь в програмі безкоштовна.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!