Як у Львові планують вирішувати проблему із заторами на квазікільці на вулиці Шевченка

7910 0
Після включення світлофорів квазікільця на вулиці Шевченка ускладнився рух із боку вулиці Левандівської.
Фото: Юра Добуш/затор на квазікільці

Фото: Юра Добуш/затор на квазікільці

У Львові після включення світлофорів квазікільця на вулиці Шевченка ускладнився рух із боку вулиці Левандівської. Рішення щодо світлофорного регулювання прийняли через фіксацію ДТП на цій ділянці. Про це повідомили сьогодні, 24 липня, під час засідання комісії департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv очільник департаменту Олег Забарило, натомість, за рахунок перерозподілу потоків, зменшилися затори на інших напрямках, зокрема з боку вулиці Єрошенка. Наразі в місті напрацьовують ряд пропозицій, щоб покращити організацію руху вулицею.

«Станом на сьогодні, щоденно відбуваються незначні корективи світлофорного регулювання для того, щоб покращити пропускну здатність з боку вулиці Левандівської. Також є пропозиції щодо того, щоб смугу громадського руху, яка є на квазікільці, тимчасово використовувати для руху всіх видів транспорту. Такий варіант застосовуватимуть до реконструкції наступної черги вулиці Шевченка. Також окремі моменти адаптивного регулювання дозволять покращити рух на квазікільці», – зазначив Олег Забарило.

Читайте також: У Львові запрацюють два нові світлофори

За його словами, щоб використовувати смугу для громадського транспорту потрібно приймати рішення на комісії з безпеки дорожнього руху. Окрім того, від завтра, 25 липня, на вулиці Шевченка застосують корективу в частині фаз світлофорного регулювання, щоб більша кількість транспорту із квазікільця могла виїжджати на вулицю Шевченка.

Зазначимо, що 20 липня, з 16:00 у тестовому режимі запрацююь світлофори, які розташовані на двох перехрестях: вул. Шевченка – Левандівська та вул. Шевченка – Залізнична. Зокрема, третій світлофорний вузол, що на перехресті вул. Левандівської і проєктованої вулиці між вул. Залізничною і вул. Левандівською, працюватиме у режимі жовтого миготіння.

Читайте також: На одній з вулиць Львова хочуть за 9 млн грн хочуть облаштувати прибудинкові дороги й встановити дорожні знаки

Нагадаємо, для проїзду транспорту вулицю Шевченка відкрили 31 травня. Ремонтні роботи тривали поетапно 3 роки. Як зазначив під час стріму Tvoemisto.tv мер Львова Андрій Садовий, вартість реконструкції вулиці становить близько 300 млн грн, однак кінцева вартість буде відома після того, як все приймуть в експлуатацію. Детальніше за посиланням.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!