Після ремонту вулиці Богдана Хмельницького у Львові з'явиться нове квазікільце. Фото, відео

23726 0
Воно слугуватиме до тих пір, поки не збудують нову вулицю, яка сполучатиме Липинського з Богданівською.
Фото: Тараса Бабенчука

Фото: Тараса Бабенчука

Квазікільце, яке планують облаштувати на вулицях Богдана Хмельницького, Липинського та Кукурудзяній, буде тимчасовим і слугуватиме до тих пір, поки не буде збудовано нової вулиці, яка сполучатиме Липинського з Богданівською. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід.

Читайте також: Стало відомо, в яких межах планують відновити пасаж Міколяша

Загалом, каже Олег Шмід, «Онур», який і займається ремонтом вулиці Хмельницького, випереджує план і за три місяці вона буде готова до експлуатації, якщо не виникне якихось несподіванок з каналізацією.

За його словами, зараз на перехресті вулиць Хмельницького, Липинського та Кукурудзяної є кільце, але воно неповноцінне.

Олег Шмід пояснив, що вулиця Кукурудзяна, яка мала би слугувати для об’їзду великовантажного транспорту, не має достатньої пропускної здатності, бо виходить на це кільце двома смугами і створює затори. Окрім того, поруч є ринок «Торпедо», Епіцентр, тому тут велика кількість пішоходів.

За словами керівника «Інституту просторового розвитку», тут облаштують уже звичне для Львова квазікільце. Зокрема, він пояснив, що заїзду на вулицю Кукурудзяну з боку кільця не буде, тож автомобілі змушені будуть їхати по Богдана Хмельницького на «апендикс» Кукурудзяної і продовжити далі шлях по Пластовій з виїздом на Богданівську.

Щодо вулиці Богдана Хмельницького, то тут буде прямий рух для всіх видів авто. Тут буде три смуги руху, одна з них буде працювати на прямий трафік з цієї вулиці до кільця.

«Смуги на кільці не будуть змінюватися. Ви повинні продумати раніше перед заїздом на нього, куди ви хочете потрапити. Сама розмітка на кільці виведе вас, куди потрібно», – додав Олег Шмід.

Олег Шмід наголосив, що це квазікільце за стратегічними планами ЛМР буде тимчасовим – на 10-15 років. Все залежатиме від того, наскільки швидко знайдуть ресурс на будівництво вулиці, яка сполучатиме Липинського з Богданівською. Цей проєкт впирається у дорогу вартість.

Окрім того, зараз планують ремонт дороги з Левандівки в Рясне (вже готовий проєкт), а також продовження вулиць Ряшівської та Вернадської.

Щодо АС-2, яка розташована на вулиці Богдана Хмельницького, то тут, за словами Олега Шміда, відбудуться незначні зміни. Зокрема, на виїзді встановлять світлофор, який працюватиме лише тоді, коли з автостанції буде виїжджати автобус. Також там влаштують пішохідний перехід, який відсунуть в глибину вулиці, бо може бути значний трафік людей, які йдуть з автостанції на Липинського, чи в напрямку «Торпедо» та «Епіцентру».

За словами директора «Інституту просторового розвитку» Олега Шміда, на вулиці Богдана Хмельницького, яку зараз ремонтують, облаштують велосмуги, які на небезпечних ділянках будуть переходити на велодоріжки. 

Щодо велодоріжки біля Автостанції №2, то тут відбулися зміни, через велику кількість МАФів. Тож вирішили пустити її поруч з дорогою, а для людей, які поспішають на автобус, зроблять новий транзитний перехід.

Фото та відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!