Київ

Києво-Печерська Лавра переходить на Новоюліанський календар

737 0
Києво-Печерська Лавра святкуватиме Різдво 25 грудня
Фото: Архімандрит Авраамій/Facebook

Фото: Архімандрит Авраамій/Facebook

Києво-Печерська лавра вирішила перейти на Новоюліанський календар, як це зробила Православна церква України. Про це повідомив виконувач обов'язків намісника Лаври архімандрит Авраамій.

За його словами, Лавра почне використовувати Новоюліанський календар із 15 листопада, коли починається Різдвяний піст.

«На численні прохання парафіян Києво-Печерської Лаври, з благословення Священноархімандрита Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженнійшого Митрополит Епіфаній, з 15 листопада (початок Різдвяного посту) Лавра переходить на використання новоюліанського календаря, який є основним для нашої Помісної Церкви», — зазначив архімандрит Авраамій.

Нагадаємо, з 1 вересня Православна церква України перейшла на Новоюліанський календар.

Раніше за таке рішення проголосували більшість делегатів під час Помісного Собору ПЦУ, що відбувся 27 липня в Софії Київській.

З переходом на новий календар православні християни східного обряду України Різдво святкуватимуть 25 грудня, а не 7 січня, День Святого Миколая — 6 грудня, а не 19 грудня, Водохреще — 6 січня, а не 18 січня, Покрову — 1 жовтня, а не 14 жовтня. При цьому на Великдень та інші свята, дати яких визначаються за місячним календарем, це рішення не вплине.

Новоюліанський календар використовує 10 з 16 автокефальних східних православних церков. Це вдосконалена форма юліанського календаря, заснована на циклічному обертанні Землі навколо Сонця; тривалість року становить 365,242222 діб; містить 218 високосних років на 900 років. Календар розроблений сербським астрономом, професором математики й небесної механіки Белградського університету Мілутіном Міланковичем 1923 року.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!