Київ

Київ оновив статистику зареєстрованих переселенців. Скільки ВПО живе у столиці?

2015 0
У Києві майже 250 тисяч переселенців.

За період повномасштабної війни у столиці зареєструвалися 247 тисяч 794 внутрішньо переміщені особи. Про це повідомила КМДА.

Від початку повномасштабного вторгнення до столиці перемістилися майже 250 тисяч людей, які були змушені залишити свої домівки через російську агресію. Із них понад 45 тисяч – це діти.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєстровані у Дарницькому районі Києва – майже 40 тисяч, Оболонському – більше 30 тисяч і Святошинському – близько 29 тисяч.

Усього з 2014 року в столиці зареєструвалися понад 384 тисячі внутрішньо переміщених осіб, із яких близько 66 тисяч – діти. Це більше 307 тисяч сімей, понад 64 тисячі пенсіонерів та майже 14 тисяч людей із інвалідністю.

Найбільше людей переїжджають із Донецької та Луганської областей. Також багато з Херсонської, Харківської та Запорізької.

«Ми також розуміємо, що кількість людей значно більша, адже не всі стають на облік як ВПО» – розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Зазначимо, для того, аби стати на облік як внутрішньо переміщена особа, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання чи Центру надання адміністративних послуг. Також можна подати відповідну заявку через застосунок «Дія».

ТЕГИ: київ, ВПО

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!