Київ

Київ отримав другу партію вагонів метро з Варшави

950 0
Загалом столичний метрополітен отримає 60 вагонів
Фото: КП «Київський метрополітен»

Фото: КП «Київський метрополітен»

До Києва прибула друга партія вагонів метрополітену з Варшави. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Зазначається, що 6 вагонів другої партії, передані варшавським метрополітеном, приїхали до Києва ще минулого тижня. Наразі в загальній кількості метрополітен отримав 12 вагонів із 60.

Як зазначив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський, для столичного метрополітену передача вагонів є відчутною підтримкою від європейських колег, адже більша частина рухомого складу виготовлена за радянських часів та зазначив, що поїзди метро будуть використані як технічні донори для заміни обладнання, вузлів і деталей наявного парку вагонів метрополітену при проведенні їх технічного обслуговування та ремонту.

Нагадаємо, на початку 2023 року мер Києва Віталій Кличко та мер Варшави Рафал Тшасковський підписали листа про співробітництво між метрополітенами обох міст, а саме про передачу польською столицею Києву 60 вагонів метро. Йдеться про ту ж серію вагонів №81-717, які експлуатуються у підземці Києва. Перша партія із шести вагонів прибула до Києва наприкінці квітня. Загалом постачання всіх вагонів планується до кінця поточного року.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!