Київ

Київ отримав усі вагони метро, які обіцяла Варшава

753 0
Поетапне транспортування всіх вагонів тривало сім місяців

До Києва прибув останній потяг із варшавського метрополітену. Загалом українська столиця отримала від польських партнерів 60 вагонів метро. Про це інформує Київська міськдержадміністрації із посиланням на комунальне підприємство «Київський метрополітен».

У КМДА нагадали, що 80% рухомого складу, що курсує лініями київського метро, виготовили за радянських часів, так само як і колишні вагони варшавського метрополітену.

Вагони варшавської підземки серії № 81 були виведені з експлуатації в Польщі. Їх використають для ремонту поїздів київського метро. Наразі фахівці метрополітену продовжують обстежувати кожен отриманий потяг для визначення технічного стану.

Для безпеки пасажирів поїзди метро мають кожні 4 роки мають проходити заводський ремонт. У конструкції варшавських вагонів є необхідні деталі та обладнання для обслуговування рухомого складу столичної підземки.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!