Київ

Київ планує придбати ще 100 тролейбусів і 114 автобусів

761 0
Закупівлі плануються коштом Міжнародного банку реконструкції та розвитку.
Фото: Київпастранс

Фото: Київпастранс

Після початку повномасштабного вторгнення потреби Києва у кількості нових тролейбусів та автобусів знизилась. Про це розповів директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтерв'ю LIGA.net

«Зараз у нас є 340 тролейбусів і 200 з них виходять на лінію щодня. Ми плануємо закупити ще 100 нових тролейбусів з автономним ходом за кошти IBRD (Міжнародний банк реконструкції та розвитку. — Ред.). Тролейбус з автономним ходом може їхати до 30 кілометрів без підключення до електрики. Так ми зможемо лівий берег з'єднати з правим, не добудовуючи жодної контактної мережі», - сказав він 

Кандибор пояснив, що пасажиропотік дуже знизився за час війни — з 1 млн 400 тисяч впав до 800 тисяч, тож такої кількості рухомого складу наразі вистачить.

«Також не забуваймо, що у 2022 році, під час блекаутів електротранспорт ми дублювали автобусами. І перед нами постало питання — чи варто під час війни купувати тролейбуси, які ми не зможемо використовувати у разі відключень? Чи доречніше терміново купити автобуси, щоб ми мали альтернативу? Тож у 2023 році плануємо закупити ще 114 автобусів з двигунами внутрішнього згоряння. Адже небезпеку обстрілів ніхто не скасовував», - додав очільник дептрансу.

Перші постачання цих тролейбусів та автобусів очікуються восени.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!