Київ

Київ покращив позицію у рейтингу міст з найчистішим повітрям

462 0
Столиця піднялася в переліку на 22-ге місце, порівняно з оцінками 2022 року, коли Київ за якістю повітря був на 26-й позиції.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Київ увійшов до списку 30 столиць світу з найкращими показниками стану повітря у світовому рейтингу 2023 IQAir World Air Quality Report.  Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

За його словами, на результат Києва вплинув воєнний стан: не працюють багато підприємств, які здійснюють викиди в атмосферу, зменшилась кількість автотранспорту на вулицях.

Водночас позицію Києва вдалося підвищити, бо при складанні світового рейтингу враховували дані міської системи моніторингу повітря. Це вплинуло на об'єктивність результатів, зауважив Володимир Прокопів.

У КМДА зазначають, що минулого року майже 90% часу кияни дихали чистим повітрям. За даними 2023 IQAir World Air Quality Report, концентрація пилу фракції PM 2.5 у Києві за минулий рік знизилася з 9.5 до 8.9 мг/куб. м. Це забезпечило українській столиці місце в "зеленій" зоні рейтингу, поруч із містами з найчистішим повітрям: Віднем (Австрія), Амстердамом (Нідерланди), Копенгагеном (Данія).

Загалом до цьогорічного рейтингу IQAir World Air Quality Report увійшли 114 столиць. У числі мегаполісів із найбруднішим повітрям опинились Нью-Делі (Індія), Дакка (Бангладеш), Багдад (Ірак). Лідери рейтингу — Сан-Хуан (Пуерто-Рико), Веллінгтон (Нова Зеландія), Канберра (Австралія).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!