Київ

Київ продовжує співпрацю з ЄБРР. Які проєкти реалізовуватиме

901 0
Міська влада продовжує активно співпрацювати з міжнародними організаціями, зокрема Європейським банком реконструкції та розвитку, з метою залучення інвестицій та розвитку міста.
Власний колаж

Власний колаж

Київський міський голова Віталій Кличко зустрівся у столичній мерії з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо. Про це мер повідомив у Facebook.
 

«Зустрівся в столичній мерії з делегацією ЄБРР на чолі з президенткою банку Оділь Рено-Бассо. Європейський банк реконструкції та розвитку - давній і надійний партнер Києва», – зазначив Кличко.

Він зауважив, що у співпраці з ЄБРР столиця реалізує кілька важливих проєктів. Зокрема, у 2019 році Київ приєднався до Програми ЄБРР «Зелені міста» - у рамках цієї Програми місто втілює проєкти на загальну суму 320 млн євро.

Крім того, столичний мер нагадав, що Київ реалізує проєкт «Модернізація міського транспорту м. Києва ІІ», яким 180 млн євро передбачено на оновлення рухомого складу. З них на вагони метро - 50 млн євро, на трамваї - 60 млн євро. На комплексну реконструкцію трамвайної лінії та зупинки "Контрактова площа" передбачено 10 млн євро, на капітальний ремонт автопроїздів мосту Метро - 60 млн євро. Бенефіціар проєкту - КП «Київський метрополітен», КП «Київпастранс» та КК "Київавтодор".

Читайте також: Київ за британські гроші отримає стратегію відновлення економіки

Кличко також додав, що за підтримки ЄБРР столична влада втілює проєкт «Модернізація системи централізованого теплопостачання Києва» – на суму 140 млн євро. Зокрема, йдеться про модернізацію обладнання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, реконструкцію 8 великих котелень; капітальний ремонт теплових мереж; закриття 45 малих неефективних котелень із перепідключенням споживачів; створення системи дистанційного збору та аналізу інформації.

Нагадаємо, під час Інвестиційного форуму міста Києва, який відбувся минулого року в Брюсселі, було підписано меморандум про співпрацю з Європейським інвестиційним банком. У рамках угоди Київ та ЄІБ співпрацюватимуть у проєктах розвитку транспортної інфраструктури, зокрема щодо модернізації рухомого складу київського метро задля зменшення залежності Києва від вагонів та запасних частин російського виробництва. Поточна оціночна вартість проєкту становить 450 млн євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!