Київ пропонує влаштувати тимчасовий полігон на ТЕЦ-2. Садовий проти

5026 0
Представники Мінрегіонбуду вважають, що на цій території достатньо місця і для заводу, і для полігону. Мер Львова називає цю ідею немудрою.
Фото: lviv.web2ua.com

Фото: lviv.web2ua.com

Під час наради щодо вирішення сміттєвої кризи у Львові віце-прем’єр Геннадій Зубко кілька разів звертався до теми облаштування тимчасового полігону на території ТЕЦ-2, де місто планує звести сміттєспалювальний завод.

Читайте також: Наступного тижня у Львові почнуть проектувати сміттєспалювальний завод

«При кожному сміттєпереробному заводі має бути полігон, тому це буде логічно, якщо його облаштувати біля ТЕЦ-2, щоби не шукати ділянку деінде, яка за два роки нікому не буде потрібна» -- сказав Геннадій Зубко і запропонував мерові Львова ретельніше розглянути цю пропозицію та провести відповідні громадські слухання.

Водночас представник мінрегіонбуду, присутній на нараді, розповів, що площа біля ТЕЦ-2 перевищує 120 га, відтак для самого заводу потрібно не  більше 12 га землі, тож під тимчасовий полігон землі цілком вистачає.

Читайте також: На проектування сміттєпереробного заводу Львів має виділити додаткові кошти, — депутат

Міський голова Львова Андрій Садовий не підтримав цю ідею. «Це не мудра думка, бо це неможливо в реаліях сьогоднішнього часу з огляду на законодавство  і тому, що Львів дуже компактне місто» — сказав міський голова.

За його словами, місту потрібен полігон замість грибовицького, так само він потрібен і чотирьом сусіднім до Львова районам, які мають проблеми з вивозом сміття.

Нагадаємо, минулого тижня виконком Львівської міської ради надав ЛКП "Львівтеплоенерго" функції замовника на проектування сміттєспалювального заводу на території ТЕЦ-2. Згідно з проектом, завод зможе переробляти до 240 тисяч тонн відходів на рік і його кошторисна вартість становить 85 мільйонів євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!