Київ

Київ став почесним членом європейської мережі METREX. Що це означає?

729 0
METREX об’єднує понад 50 агломерацій Європи.

Київ став почесним членом мережі «The network of European metropolitan regions and areas», яка об’єднує понад 50 агломерацій Європи. Про це повідомив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, який перебуває на Весняній конференції «METREX 2023», яка проходить із 23 до 26 квітня у Вроцлаві (Польща).

Київ приєднався до міжнародної мережі з метою обміну досвідом та нестандартними рішеннями, які стосуються різних сфер життєдіяльності міст.

«Це дозволить Києву й надалі розвиватись у контексті загальноєвропейських процесів спільно із дружніми муніципалітетами. Ми зможемо переймати новий досвід задля подолання викликів та криз у питаннях економічної регіоналізації та розвитку агломерацій Європи. Крім цього, вступ столиці України до мережі «METREX» забезпечить додаткову експертну та практичну допомогу у втіленні Стратегії відновлення Києва за пріоритетами повернення мешканців у місто та перетворення української столиці у певний магніт за умови прозорості основних міських процесів. Ми знаємо, що наше майбутнє у вільній Україні, яка знаходиться у загальноєвропейському контексті», – наголосив Володимир Бондаренко.

Бондаренко подякував президентові METREX Якубові Мазуру та колегам із METREX.

Довідка. METREX - це мережа європейських столичних регіонів і територій, яка забезпечує платформу для обміну знаннями, експертними знаннями та досвідом у справах метрополії та спільних дій з питань, що становлять спільний інтерес. Мережа має членів з приблизно 50 столичних регіонів і областей, а також партнерів у багатьох інших. METREX розглядає програми та проекти в європейському масштабі. Мережа є партнером європейських установ, дослідницької спільноти, урядових організацій та інших мереж.

Нагадаємо, столиця завершує створення Стратегії відновлення Києва, невдовзі вона буде представлена для обговорення громади. Як повідомлялось,над Стратегією відновлення економіки Києва працюють аудитори PwС разом із міською владою за кошти Уряду Великобританії. У Рамковій стратегії передбачено зробити акцент на таких трьох галузях економікиIT та новітні технології, креативні індустрії і високотехнологічне фармацевтичне виробництвоІдея створити стратегію відновлення економіки Києва виникла в Уряду Великобританії. Передбачений трифазовий план: від 1 до 2 років, 3−5 років і до 10 років.

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!