Київ

Київ впроваджує європейські стандарти догляду за деревами

595 0
Участь у розробці стандартів взяли 12 організацій із 11 країн Європи.

Після майже року роботи над положеннями, фахівцям столичного зеленбуду представили нові стандарти з висадки, обрізки та стабілізації дерев. Про це інформує комунальне об’єднання «Київзеленбуд».

Сучасні методи догляду за зеленими насадженнями дають змогу ефективніше використовувати наявні природні ресурси.

Серед положень: обрізка дерева на ранніх етапах його життя, щоб мінімізувати втручання через обрізку в майбутньому, видалення відмерлих гілок лише за необхідності, щоб підтримувати біорізноманіття екосистеми, а також обрізка в оптимальні сезони, аби не завдавати фізіологічного стресу рослині.

У нових стандартах є рекомендації щодо вибору місця для посадки, догляду за ґрунтом та рекомендації щодо підтримки і моніторингу всіх етапів життєдіяльності насадження.   

Надалі планується впровадження положень у правила благоустрою столиці, що має допомогти повноцінно змінити підхід до догляду за деревами. 

Участь у розробці стандартів, які відображають найкращі європейські практики роботи з деревами, взяли 12 організацій із 11 країн Європи.

Нагадаємо, влітку в Києві тестували торби для поливу дерев.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!