Київ

Київ витратить 300 млн грн на модульні бетонні укриття

1723 0
Такі укриття планують встановлювати на територіях шкіл і дитячих садків, де відсутні підземні сховища
Модульне укриття у Дніпрі. Фото з відкритих джерел

Модульне укриття у Дніпрі. Фото з відкритих джерел

На модульні бетонні укриття Київ виділить 300 мільйонів гривень. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

За його словами, планують придбати й встановити від 200 до 250 таких укриттів. Протягом трьох-п’яти днів Департамент муніципальної безпеки КМДА спільно з Головним управлінням ДСНС України мають визначитися з місцями, де встановлять модульні укриття, й точною їх кількістю.

Зокрема такі укриття планують встановлювати на територіях шкіл і дитячих садків, де відсутні підземні сховища.

Нагадаємо, уряд перевірив у Києві всі 4 655 укриттів і називає результати перевірки невтішними, повідомив 10 червня міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. Вільно доступними виявились менше ніж половина укриттів — лише 44%. Ще 21% доступні протягом 5 хвилин — зазвичай там є чергові, які відчиняють укриття за тривогою. Також тільки 15% придатні без суттєвих зауважень, ще 50% технічно придатні, але їх треба приводити до ладу.

Київська міська державна адміністрація 11 червня, у відповідь на дані уряду повідомила, що в столиці 65% укриттів придатні для використання, і звинуватила уряд у маніпуляції цифрами.

Раніше київський міський голова Віталій Кличко наголосив, що минулого року місто виділило 320 млн гривень, цього року - більш, як 900 мільйонів, а загалом — 1,2 мільярди гривень з міського бюджету районам на облаштування укриттів. Цими коштами розпоряджалися РДА міста.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!