Київ

Київ завершить опалювальний сезон раніше

451 0
Будинки почнуть відключати від теплоносія з четверга, 28 березня.

Опалювальний сезон у Києві цьогоріч завершать достроково через очікуване суттєве потепління. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Процес припинення подачі тепла в будівлі відбуватиметься поступово, адже для її переведення в зимовий і літній режими необхідно кілька днів.

Кличко додав, що дострокове завершення опалювального сезону дасть змогу столиці зекономити енергоносії, зокрема, не витрачати без потреби природний газ. Кияни ж заощадять на оплаті комунальних рахунків. Відключення систем опалення у дитсадках і школах, закладах культури та соціальної сфери відбуватиметься за письмовими заявками їхніх керівників.

«Попри колосальні ризики та ворожі обстріли, Київ пройшов опалювальний сезон стабільно та без збоїв у роботі систем життєзабезпечення», — наголосив Кличко.

Як прогнозує Український гідрометцентр, у столиці 27 березня нічна температура коливатиметься від нуля до 2° тепла. Вдень очікується +11-13°С.

А від четверга, 28 березня, і до кінця місяця стовпчики термометрів уночі не опускатимуться нижче нуля. Денна температура теж підвищуватиметься. У неділю, 31 березня, в Києві вдень очікується аномальне для цієї пори тепло: +20-22°С.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!