Київ

Київрада не проголосувала за перейменування вулиці Булгакова. Названо причину

2931 0
Кияни будуть вдруге голосувати за перейменування вулиці Булгакова.

Депутати Київради 23 березня на своєму засіданні планували перейменувати вулицю Булгакова на вулицю Петра Гулака-Артемовського, але питання перейменування було зняте з порядку денного. Причини цього рішення в коментарі "Твоєму місту" пояснив член Комісії з питань найменувань при Київському міському голові Тиміш Мартиненко-Кушлянський.
 
Відмітимо, з 15 по 19 червня 2022 року у додатку «Київ Цифровий» тривало голосування за нові назви вулиць, в числі яких пропонувалося перейменувати вул. Булгакова на вул. Петра Гулака-Артемовського. Хоча кияни віддали 13 000 голосів на підтримку такого рішення, перейменування не погодили профільні депутатські комісії. Тим не менше, це питання потрапило в порядок денний засідання 23 березня разом із іншими пропозиціями по перейменуванню. До всього, саме вулиця Булгакова була першою в списку перейменувань.
 
 
 
По перейменуванню вулиці Булгакова пропонують провести нове опитування: "Мені зрозумілі емоції людей, але тут правда немає ніяких інтриг чи підводних каменів. З Булгаковим вийшла дуже проста історія: у нас за підсумками народного голосування мало бути аж дві вулиці Гулаків-Артемовських: Семена і Петра. Але це би плутало людей і комунальні служби. Тому депутати запропонували колективну форму вшанування для Гулаків-Артемовських - і правильно зробили. Я попереджав експертну групу від початку, що з цим будуть проблеми. Тож у нас проголосували вул Аляб’єва на вул Гулаків-Артемовських, а Булгакова вирішили по-новому запустити на перейменування", - роз'яснює Тиміш Мартиненко-Кушлянський.
 
Нове опитування потрібне для того, аби дотриматися всієї юридичної процедури. “Ніхто не зривав перейменування вулиці Булгакова. Вона має піти на переголосування з новим збором пропозицій. Але для того, щоб це зробити правильно, нам потрібно підготувати нормативну базу, щоб ми могли належним чином такі вулиці (які будуть переголосовувати кияни) відправляти на нову процедуру, - пояснює член комісії. - Тобто це просто питання часу і належної організації процесу. У нас зараз є вибір вул Булгакова прибрати якісно, або прибрати для “галочки”. Наша позиція така, що прибирати треба якісно, а не абияк”.
 

Окрім перейменування вулиці Булгакова, депутати також зняли з порядку денного перейменування ще п’яти топонімів: вул. Огарьова (пропонували перейменувати на вулицю Авіаторську), вул. Академіка Туполєва (на вул. Авіаційну), вул. Червонозаводську (на вул. Литовську), пров. Яблочкова (на пров. Дубецький) та вул. Петра Запорожця (на вул. Запорожців). Причина - та сама, що і у випадку з вулицею Булгакова: "Там ті самі обставини. Контекст може дещо відрізнятись. Скажімо, вул Литовської у нас не може бути, бо вже затвердили Литовський проспект. Тому Червонозаводську теж потрібно по новій відправляти", - резюмує Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Відмітимо, вулиця Булгакова знаходиться у Святошинському районі міста Києва, житловий масив Південна Борщагівка. Пролягає від вулиці Симиренка до проспекту Академіка Корольова.

Нагадаємо, загалом міські депутати 23 березня перейменували 16 топонімів, зокрема площу Льва Толстого на площу Українських героїв, а також проспект Гагаріна на проспект Леоніда Каденюка.  
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!