Київ

Київрада передала під забудову Будинок Родіна

617 0
Будинок занесений до переліку об’єктів культурної спадщини

Київська міська рада передала під забудову Будинок Осипа Родіна, 1882 р., що на вул. Гончара, 71. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Відповідне рішення прийняли з третьої спроби, воно набрало підтримку лише 63 із 120 депутатів міськради. Будинок Родіна є пам’яткою архітектури. Забудовник неодноразово з 2021 року намагався позбавити будинок статусу. Однак, програвши черговий суд, забрав позов..», - зазначив він.

Проєкт рішення, який прийняла міська рада передбачає передачу ділянки під обслуговування багатофункціонального комплексу «Franklin», що має постати на місці памʼятки архітектури. Проєкт реалізує компанія SAGA Development, столичного забудовника Андрія Вавриша.

У 2020 році будинок був занесений до переліку об’єктів культурної спадщини. Ініціатором цього виступила громадська організація «Мапа реновації» у співпраці з Департаментом охорони культурної спадщини. Будівля 1882 року зберегла свою автентичність, є витвором видатного київського зодчого Володимира Ніколаєва та цінним невіддільним елементом забудови кварталу.

Постановою Верховного суду від восьмого травня 2023 року було підтверджено законність внесення будинку Осипа Родіна до переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!