Київ

Київрада підтримала рішення виплачувати мобілізованим киянам по 30 тисяч грн

1062 0
Київрада збільшила обсяги фінансування програми "Захисник Києва" на 1,5 млрд гривень
Умовне фото

Умовне фото

Кияни, які були та будуть мобілізовані з 1 грудня 2023-го, отримуватимуть зі столичного бюджету одноразову матеріальну допомогу в розмірі 30 тис. гривень. За відповідне рішення проголосував 61 депутат Київради на засіданні 7 грудня.

Підтриманим рішенням депутати внесли зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони “Захисник Києва” на 2022‒2024 роки”.

Таким чином Київрада збільшила обсяги фінансування вказаної програми на 2024 рік на 1,5 млрд гривень – з 29,8 млн гривень до 1,51 млрд гривень. Таким чином, загальний кошторис реалізації програми на три роки збільшився з 6,1 млрд гривень до 7,6 млрд гривень. Усі ці грошові кошти планується виділити з міського бюджету Києва.

Додаткові фінансові ресурси столична влада планує направити на капітальний і поточний ремонт приміщень пунктів постійної дислокації сил оборони та безпеки, ремонт і технічне обслуговування військової техніки, придбання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та засобів захисту військової техніки від ураження, обладнання опорних пунктів тощо. 

Місто буде виплачувати киянам, які були та будуть мобілізовані на військову службу з 1 грудня 2023-го, по 30 тис. гривень одноразової адресної матеріальної допомоги. Передбачається, що в 2023 році на це буде витрачено 10 млн гривень (із розрахунку мобілізації 333 осіб), а в 2024 році -  50 млн гривень -(із розрахунку мобілізації 1,6 тис. осіб).

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!