Київ

Київрада планує затвердити рекомендації по догляду за кронами дерев

1017 0
Рекомендації розроблені з метою охорони та збереження зелених насаджень у місті Києві та їх утримання у здоровому впорядкованому стані.

У Київській міській раді планують затвердити рекомендації по догляду за кронами дерев у місті Києві. Про це повідомляє пресслужба КМР.

Такий проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, секретарка постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба, рекомендації розроблені з метою охорони та збереження зелених насаджень у місті Києві та їх утримання у здоровому впорядкованому стані. 

«Чинні на сьогодні правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України є застарілими нормами з огляду на передовий європейський досвід, а також враховуючи зміни в сучасному підході до озеленення міських зелених зон. Тому необхідно провести структуризацію та деталізацію заходів догляду за кронами дерев у місті Києві з метою формування цілісного підходу до проведення таких робіт. Це сприятиме впровадженню єдиної політики з озеленення міста», - зазначила вона.

Рекомендації по догляду за кронами дерев передбачають комплексну систему доглядових робіт за зеленими насадженнями, починаючи від моменту посадки дерева на постійне місцезростання та впродовж усього періоду його життя.

Кулеба додала, що рекомендації призначені для застосування всіма установами, підприємствами, організаціями та громадянами, які займаються створенням та утриманням зелених насаджень, розташованих на території міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!