Київ

Київрада розгляне Рамкову стратегію відновлення Києва на найближчому засіданні

871 0
Незабаром в Києві публічно презентуватимуть Рамкову стратегію відновлення Києва.

Київська міська рада винесе на розгляд проєкт Рамкової стратегії відновлення Києва на найближчому засіданні. Про це розповів депутат Київради, член комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Дмитро Білоцерковець під час публічної дискусії на тему «Стратегія відновлення Києва», яку провів медіа-хаб «Твоє місто» 31 травня.

«Або 15 червня, або на сесії в липні Київрада має подати всі матеріали депутатам для вивчення та подальшого голосування на рівні міської ради», – сказав Білоцерковець.

Зазначимо, у дискусії взяли участь депутати Київради, вони обмінялися ідеями та обговорили пріоритети стратегії відновлення столиці.

Нагадаємо, Рамкова стратегія – це документ економічного відновлення, який містить 3 ключові аспекти:

(1) спільна візія (бачення) киян, міської влади, бізнесу, донорів щодо того, яким має бути процес повоєнного відновлення та майбутнього успішного економічного розвитку Києва;

(2) архітектура повоєнного відновлення, яка передбачає ефективний процес координації майбутніх інвестицій, донорської допомоги, іншої міжнародної підтримки та фінансових потоків після війни;

(3) ключові ранжовані інтервенції - плани дій у економічній, фінансовій, соціальній, екологічний та інших сферах столиці, зокрема в охороні здоров’я, де планується низка програм з поліпшення ментального здоров’я ветеранів війни та їх соціальна адаптація, і створення нових робочих місць для людей, які постраждали від війни тощо.

У столиці має бути створена «система інституцій», які займатимуться відбудовою. Попередньо вона має містити три ключових структури:

(1) платформа координації донорів;

(2) платформа підтримки і підготовки проєктів;

(3) MEL Unit, який буде забезпечувати моніторинг, оцінку проєктів відновлення та навчання людей, які займатимуться відновленням; незалежний аудит проєктів зі зворотнім зв’язком, що також навчатиме усіх учасників процесу, в тому числі чиновників, працювати над помилками.

У документі буде прописано дотримання усі екологічних стандартів ЄС, зосередження уваги на інлюзивності.

Стратегія передбачає трифазовий план: від 1 до 2 років, 3−5 років і до 10 років. На кожному з етапів Рамкова стратегія розкривається більш поглиблено.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!