Київ

Київрада розірвала договір оренди землі з посольством росії

699 0
Також Київрада звернулася до Кабміну щодо повернення майна посольства до власності української держави.
Фото: Фейсбук-сторінка посольства РФ

Фото: Фейсбук-сторінка посольства РФ

Київрада приняла рішення щодо майбутнього будівлі посольства росії. Міські депутати проголосували за розрив договору оренди землі з посольством, а також зверення до Кабінету міністрів щодо повернення майна посольству в держвласність. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
 
«Сьогодні Київрада розірвала договір оренди землі з посольством країни-агресора - росії. А також звернулася до Кабінету міністрів України щодо повернення майна «дипустанови» російських варварів до власності української держави», - зазначив Віталій Кличко. 
 
Дане рішення підтримало 73 депутати. Російське посольство в Києві розташоване на Повітрофлотському проспекті, 27. Агресор орендував 0,39 га землі.
 
23 лютого 2014 року під час Революції гідності Михайло Зурабов, який працював послом рф в Україні з 2009 року, був відкликаний до москви для консультацій. Відтоді і до 23 лютого 2022 року в Україні не було російського посла, тільки тимчасово повірений (з 2016 року це був Олександр Лукашик) і консули.
 
Нагадаємо, 23 лютого 2022 року над будівлею, де розміщювалося російське посольство у Києві, спустили прапори. Того ж дня дипустанова перестала працювати. 24 лютого, після повномасштабного вторгнення російських військ Україна розірвала дипломатичні відносини із Російською Федерацією.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!