Київ

Київрада схвалила рамкову стратегію повоєнного відновлення столиці

509 0
Стратегія спрямована на відновлення розвитку міста Києва і сприяння залученню міжнародного фінансування

Київська міська рада схвалила Рамкову стратегію відновлення міста Києва з метою подолання негативних наслідків, які постали перед містом у зв'язку з військовою агресією російської федерації. Стратегія була прийнята сьогодні, 14 грудня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 77 депутатами.

«Рамкова стратегія відновлення міста Києва – це концептуальний аналітичний документ, який ґрунтується на сильних сторонах міста та його потенціалі сприяння національному економічному відновленню. Міська влада визначила пріоритетні цілі та першочергові інтервенції відновлення міста, спрямовані на подолання негативних наслідків війни», – наголосив секретар Київради Володимир Бондаренко.

Він розповів, що стратегія спрямована на відновлення динамічного економічного розвитку міста Києва, сприяння залученню міжнародного фінансування для його відновлення задля того, щоб досягнути мети, яка полягає у трансформаційних змінах.

«На першому етапі реалізації стратегії передбачено створення можливостей, необхідних для ефективного відновлення. Це включає підготовку до процесу відновлення та прискореного розвитку міста, який наразі зупинився у зв'язку з війною. На другому ж етапі буде закладено основи для повномасштабного оновлення міста та трансформаційних змін, створення простору для започаткування та моделювання структурних змін в інфраструктурі, міському плануванні, економічній діяльності, міському сполученні тощо. Сюди входять заходи, які раніше було б неможливо здійснити, зокрема великомасштабна комплексна модернізація та розвиток міської інфраструктури. Рамкова стратегія є передумовою для проєктування та розробки інвестиційної програми, детального плану і відповідної структури реалізації повоєнного відновлення», – додав Бондаренко.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!