Київ

Київрада створила тимчасову комісію через забудову «Київміськбуду» у Козині

1059 0
Основним завданням комісії буде перевірка інформації з журналістського розслідування
Ігор Кушнір. Фото з відкритих джерел

Ігор Кушнір. Фото з відкритих джерел

Київрада створила тимчасову контрольну комісію для перевірки інформації щодо діяльності  президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра після розслідування Bihus.info

Основним завданням комісії буде перевірка інформації з розслідування “Президентський люкс” та інших відкритих джерел, а також внесення пропозицій щодо діяльності «Київміськбуду».

Проект рішення про створення комісії подали депутати Київміськради 23 травня, долучивши до нього скриншоти з сайту Bihus.Info.

Нагадаємо, нещодавно журналісти з’ясували, що виведену землю компанії “Київміськбуд” у Козині, на якій раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра.

Йдеться про майже 2 гектари, які раніше перебували в комунальній власності. На початку 2000-их Київрада передала цю ділянку дочірньому підприємству “Київміськбуду” – “Екос”- для експлуатації та обслуговування бази відпочинку. У 2013-му, через рік після призначення Ігоря Кушніра президентом компанії, базу продали приватній компанії “Лісоргбуд”, створеній за місяць до операції. Серед засновників “Лісоргбуду” тоді була тітка дружини Кушніра Оксани. Землю ж під нерухомістю фірма отримала в оренду. Нині на ній вже звели ряд будинків, власниками яких значиться близьке оточення Ігоря Кушніра.

Крім того, мільярди гривень на підрядні роботи компанія “Київміськбуд”, що на 80% належить територіальній громаді Києва, виплачувала фірмам, наближеним до Ігоря Кушніра. 

Основних підрядних компаній чотири. Це “Укрбуд Інвест”, “Горбуд”, “Ягуар” та “Будівельно промислова компанія Ягуар”, які у 2020-2021 роках отримали від “Київміськбуду” більше 3 мільярдів гривень за виконання будівельних робіт.

“Укрбуд Інвест” отримав найбільше коштів – більше 1,7 мільярдів гривень. Компанія була створена у 2014 році, за кілька років після того як Ігор Кушнір отримав посаду президента “Київміськбуду”. Нині вона прописана в Києві, на Болсуновській, 6 – у бізнес-центрі, де зареєстровані також родинні компанії Ігоря Кушніра і фірми з орбіти обраного від ОПЗЖ нардепа та, по суті, партнера Кушніра Вадима Столара. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!