Київрада виділила 183 млн на добудову мосту. Прокуратура закликає скасувати рішення

903 0
У прокуратурі це рішення назвали таким, що «суперечить здоровому глузду та не сприяє раціональному використанню коштів міського бюджету».
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Київська міська прокуратура занепокоєна рішенням Київської міської ради про виділення в умовах війни 183 млн грн на добудову Подільсько-Воскресенського мосту та закликає його скасувати.

Джерело: міська прокуратура 

«11 жовтня Київська міська рада під час пленарного засідання прийняла рішення про збільшення обсягів фінансування робіт з будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу та виділення із міського бюджету 183 мільйонів грн на його добудову. У ході вивчення даного питання встановлено, що потреба у будівництві Подільсько-Воскресенського мостового переходу через річку Дніпро визначена генеральним планом м. Києва на 1985-2055 роки», – пояснюють там. 

Як зазначають у прокуратурі, роботи з будівництва мосту розпочались у 1993 році та тривають до теперішнього часу. За цей період кошторисна вартість будівництва мостового переходу неодноразово збільшувалась та станом на 13.10.2021 затверджена у розмірі 19,9 млрд грн.

Читайте також: У Києві з’явилася вулиця, названа на честь Морських піхотинців ЗСУ

Водночас, додають там, з початку війни внаслідок ракетних ударів ворога по інфраструктурі столиці знищили або пошкодили значну частину житлових і громадських будівель, об'єктів інфраструктури, відновлення яких потребує значного часу і коштів.

В цих умовах рішення про виділення 183 млн грн додаткового фінансування на добудову мостового переходу, будівництво якого триває майже 30 років, в прокуратурі назвали таким, що «суперечить здоровому глузду та не сприяє раціональному використанню коштів міського бюджету».

Тож, керівник Київської міської прокуратури звернувся до київського міського голови з проханням винести на розгляд сесії Київської міської ради питання про відміну вказаного рішення та направити ці кошти на більш нагальні потреби столиці. 

Нагадаємо, СБУ затримала мешканця міста Бучі в Київській області, який допомагав російським загарбникам. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!