Київрада затвердила Схему теплопостачання Києва до 2030 року

961 0
Усе розрахували до дрібниць та згідно з європейськими вимогами та стандартами.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Київрада затвердила Схему теплопостачання міста Києва на період до 2030 року, що передбачає комплекс заходів для оптимізації системи централізованого теплопостачання міста. Документ розроблений із урахуванням сучасних європейських вимог та стандартів, а до роботи над ним залучались міжнародні експерти. Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко, йдеться у прессрелізі КМДА.

«Попри той важкий період війни, який доводиться проходити Україні, робота на перспективу не повинна припинятись. Адже після перемоги перед нами постануть колосальні обсяги відновлення та відбудови. В цьому аспекті питання модернізації і зміцнення енергетичних та теплопостачальних систем у столиці надзвичайно важливе. Схема теплопостачання враховує перспективи розвитку міста, існуючий стан та шляхи модернізації джерел генерації теплової енергії і теплових мереж, а також використання відновлювальних видів палива та альтернативних джерел енергії», – зазначив Дмитро Науменко.

Читайте також: у «Київтеплоенерго» розповіли про нарахування цього опалювального сезону

Він наголосив, що основними завданнями цього стратегічного документа є розвиток системи централізованого теплопостачання і гарячого водопостачання в Києві, яка, в результаті, відповідатиме європейським вимогам щодо енергоефективності, екологічності та надійності. Та найголовніше те, що вдасться досягнути високих стандартів надання послуг для мешканців столиці, мінімізувати аварійні випадки та перерви у наданні послуг.

Нагадаємо, Київ постійно накопичує альтернативні джерела опалення, серед яких пересувні котельні. На початку лютого столиця закупила 12 таких котелень, ще 10 перебувають у процесі виробництва.

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!