Київ

Київщина отримає допомогу від ООН для забезпечення школярів гарячим харчуванням

662 0
ВПП ООН фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей
Фото умовне

Фото умовне

Київська обласна державна адміністрація (КОДА підписала договір із директором Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН в Україні Метью Голлінгвортом щодо забезпечення учнів щоденним гарячим харчуванням. Про це повідомив голова КОДА Руслан Кравченко.

За його словами, цьогоріч 81 школа області отримає кошти від Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme) для забезпечення учнів щоденним гарячим харчуванням.

Упродовж 2023-2024 навчального року ВПП фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей 1-4 класів у школах Київської області. Загалом планують охопити 21 тисячу учнів. Заклади освіти, які розташовані в 35 громадах області, фахівці Програми вибирали самостійно.

«Київщина – перша область, яка взяла участь у пілотному проєкті Програми зі шкільного харчування. Минулого року таку допомогу вже отримали 58 шкіл на загальну суму 7,8 млн гривень», – зазначив Руслан Кравченко.

Також він додав, що завдяки участі у проєкті зменшилася вартість харчування для батьків (програма компенсувала 50% вартості обіду), на 2 тисячі збільшилася кількість учнів, які отримували гаряче харчування (з 7,3 тис. до 9,3 тис. учнів), покращилася якість продуктів та їх асортимент.

Цьогоріч завдяки фінансуванню Уряду Франції Програму, крім Київщини, розширили ще на 10 областей.

У КОДА додали, що на Київщині цьогоріч на 22% зросла порівняно з минулим роком кількість учнів, які отримують безкоштовне гаряче харчування. Усього гарячими обідами в регіоні забезпечено майже 86 тис. дітей. А у 29 громадах області всі учні 1-4 класів  харчуються безкоштовно або у співфінансуванні з місцевим бюджетом.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!