Київ

Київська облрада призначила нового керівника обласної клінічної лікарні

714 0
Фото: КОР

Фото: КОР

КНП КОР "Київська обласна клінічна лікарня" з 13 лютого очолила доктор філософії з медичних наук, лікарка-гастроентеролог-ендоскопіст Дарина Мельник. Про це повідомила пресслужба Київської облради.

«Вона має багаторічний стаж у медичній галузі, пройшла шлях від медсестри до генерального директора лікарні. Останнім часом була керівником КНП КОР “Київський обласний центр реабілітаційної медицини”. А попередньо – медичним директором Київської обласної клінічної лікарні», – йдеться у повідомленні.

У жовтні минулого року Дарина Мельник очолила КНП КОР «Київський обласний центр реабілітаційної медицини» (Київська обласна лікарня №2).

Нагадаємо, влітку 2023 року генерального директора Київської обласної лікарні №2 Ігоря Кучму було відсторонено на час службового розслідування.  В облраді стверджують, що до них надійшло колективне звернення понад 200 працівників КНП КОР «Київська обласна лікарня» зі скаргою про невиплати зарплат у повному обсязі.

Київський активіст, ветеран російсько-української війни, Олег Симороз стверджує, що  Ігоря Кучму було відсторонено незаконно. Він заявив, що підсанкційний нардеп та «ексслуга» Олександр Дубінський разом з підконтрольними депутатами та в. о. голови Київської облради Ярославом Добрянським (був у “Партії Регіонів”, “Наш край” та  партії “За майбутнє”, фінансованій Ігорем Коломойським) «рейдернули» Київську обласну лікарню та роблять все аби завалити роботу реабілітаційного відділення для військових.

За словами Симороза, гендиректор Київської обласної лікарні Ігор Кучма, який очолив лікарню за конкурсом, одразу відмовився брати участь у корупційних схемах саме тому його намагаються прибрати з посади.

На думку активіста, мета підсанкційного нардепа «ексслуги» Дубінського та в.о. голови Київської облради Добрянського – отримати київську землю в Сирецькому гаю — лікарня має тут привабливу земельну ділянку площею 5,2 га.

Тимчасовим керівником Київської обласної лікарні № 2 тоді була призначена помічниця Дубінського – депутатка Київської облради Марія Кисельова, яку журналісти викривали на лобіюванні забудови столичного Біличанського лісу. 

Дубінський у своєму Telegram-каналі заявив, що не причетний до усунення гендиректора Київської обласної лікарні, назвав активістів «помийними». Також він повідомив, що звернувся до поліції із заявою проти Кучми.

Кучма очолив Київську обласну лікарню у листопаді 2021 року у результаті конкурсу.

У 2023 році на базі Київської обласної лікарні він створив перший на Київщині унікальний сучасний реабілітаційний центр для військових та всіх, хто фізично або психологічно постраждав від російських окупантів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!