Київ

Київська прокуратура через суд вимагає знести два заклади харчування у парку «Муромець»

689 0
Територія парку «Муромець» належить до зон охоронюваного ландшафту
Фото: КМП

Фото: КМП

Правоохоронці подали до суду 2 позови про звільнення території парку «Муромець» від самовільно збудованих закладів харчування. Про це повідомляє столична прокуратура.

Окружною прокуратурою встановлено, що на території парку та на земельних ділянках, що належать до категорії земель природно-заповідного та водного фонду, без жодних правовстановлюючих документів зведено два заклади громадського харчування.

Один з них у вигляді цілісного майнового комплексу площею понад 300 кв.м зареєстровано за товариством, інший – площею близько 90 кв.м - за приватним підприємцем.

Прокуратура звернулась з позовними заявами до Господарського суду міста Києва та Деснянського районного суду міста Києва щодо скасування рішень про державну реєстрацію прав власності на вказані об’єкти та зобов’язання відповідачів повернути земельні ділянки у придатному для використання стані шляхом знесення об’єктів самочинного будівництва.

Вартість зазначених земельних ділянок складає 18 млн грн.

Територія парку «Муромець» належить до зон охоронюваного ландшафту та потрапляє в межі проєктного заповідання природного комплексу.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!