Київ

Київські підлітки надивились російського серіалу і скоїли злочин

681 0
«Русскій мір» хорошому не навчить

У Києві  група юнаків, наслідуючи приклад російського серіалу, скоїли напад на 16-річного хлопця. Про це повідомляє поліція Києва.

«Наслідуючи приклад російського серіалу, порушники організували та скоїли напад на 16-річного хлопця. Двом фігурантам, серед яких неповнолітній, оголошено про підозру у вчиненні грабежу із застосуванням насильства. За скоєне їм загрожує до десяти років позбавлення волі», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку грудня до поліції Києва звернувся місцевий житель. Він повідомив, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина.

За інформацією начальника Подільського управління поліції Юрія Трембіцького, правоохоронці встановили причетних до скоєння злочину та доставили їх до відділку поліції.

«Ми дізнались, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих ґаджетів. Надалі, компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч», — розповів Юрій Трембіцький.

За словами правоохоронця, за таким же сценарієм хлопці організували і напад на 16-річного хлопця.

«Молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення та відібрали мобільний телефон. Ґаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а "виручені" кошти розподілили між собою», — зазначив Трембіцький.

Він також поінформував, що юнаки зізнались, що на грабежі і напади їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати.

Викрадений мобільний телефон поліцейські розшукали та вилучили як речовий доказ. Двом фігурантам, 2006 та 2007 років народження, слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України — це грабіж, поєднаний із насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану. Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Раніше Мінкульт України виступив проти російського серіалу «Слово пацана. Кров на асфальті», який віруситься в українських соцмережах. Історія серіалу розповідає про бандитські угруповання Казані кінця 1980-х. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!