У Києві відновлено будівництво метро на Виноградар

1420 0
Будівництво нових станцій розпочалося у 2019, завершити планували 26 листопада 2021 року.
Київське метро / Фото: з відкритих джерел

Київське метро / Фото: з відкритих джерел

За інформацією начальника КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського, з початком повномасштабного вторгнення роботи призупинили, але зараз генпідрядник АТ "Київметробуд" їх відновив.

Процес уповільнює нестабільне електропостачання і необхідність перебувати в безпеці під час повітряних тривог.

«Звичайно, що на темпи будівництва впливає поточна ситуація, адже бригади будівельників і всі, хто залучений до будівництва, під час повітряної тривоги повинні бути у безпеці. Крім того, нестабільне електропостачання уповільнює робочий процес. Але попри труднощі, які виникають через війну, київська міська влада та метрополітен докладають максимум зусиль, щоб цей проєкт продовжувався», – пояснив він.

Зазначається, що зараз зосереджено роботу над тими ділянками, які потребують першочергового виконання робіт. Але наразі дуже важко назвати чіткий термін закінчення робіт. 

«На відкритих ділянках є котловани, якщо їх залишити відкритими, то через щільне будівництво поруч, вони просто можуть обвалитися. Нам потрібно, насамперед, ліквідувати техногенну небезпеку – закріпити вже збудовані тунелі і накрити їх, а потім перейти до будівництва другого тунелю від станції «Мостицька» до станції «Сирець», – сказав посадовець.

Один тунель між станція довжиною 1249 метрів вже збудований. Будівельники приступають до будівництва другого. 

Схема будівництва метро на Виноградар

На першому етапі мають побудувати дві станції: "Мостицька" та "Проспект Правди" (обидві станції - мілкого закладення). За договором, будівництво першої черги метро на Виноградар мали завершити до 26 листопада 2021 року. Але генпідрядник "Київметробуд" попросив через суд перенести термін завершення першої черги робіт із листопада 2021 року на травень 2023 року. Він пояснив, що не може виконати роботи через локдауни.

Нагадаємо, Київська прокуратура стягнула з генпідрядника будівництва 139 мільйонів гривень. Підрядник поклав бюджетні кошти на депозитний рахунок у банк. Упродовж 2019 року комерційна установа отримала близько 139 мільйонів – відсотки від депозиту на суму 1,5 мільярда гривень.

Ігор Ющенко

ТЕГИ: київ, метро

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!