Київ

«Київзеленбуд» показав, яким буде Павлівський сквер після капремонту. Візуалізація

609 0
Цього року під час капремонтів парків та скверів КО «Київзеленбуд» максимально враховує вимоги доступності для маломобільних груп населення.

«Київзеленбуд» та фахівці центру реабілітації Superhumans оновлять Павлівський сквер, що біля Республіканської клінічної лікарні МОЗ, з урахуванням вимог безбар’єрності. Відповідну концепцію презентував «Київзеленбуд».

Цього року під час капремонтів парків та скверів КО «Київзеленбуд» максимально враховує вимоги доступності для маломобільних груп населення.

Проєкт капремонту Павлівського скверу розробляють спільно з фахівцями Superhumans Center - центру з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих і дітей. У березні 2024 року Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА підписав меморандум про взаєморозуміння з Superhumans Center, щоб координувати проєкти з реконструкції зелених зон міста з урахуванням потреб маломобільних людей.

Проєктувальники запланували пандуси та сходи з поручнями з обох сторін і замощення доріжок безшовною плиткою.

Встановлять тренувальний майданчик для фізіотерапії з різним типом покриттів та перепадом висоти.

Дитячий майданчик оновлять, додавши елементи інклюзії. Лави матимуть тримачі для милиць.

У Павлівському сквері з’явиться зона з ароматравами та дощовий сад. Запроєктували полив на всій території.

Для домашніх улюбленців облаштують два огороджені майданчики для вигулу собак, для великих та малих порід.
 
 
При проєктуванні капремонту об’єкта буде максимально враховано ідентичність скверу та збережено зелені насадження.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!