Київ

Київзеленбуд пояснив, як обрізатиме дерева за новими правилами

1195 0
У столиці орієнтуватимуться на передовий європейський досвід та сучасний підхід до озеленення міських зелених зон.

Київрада затвердила рекомендації по догляду за кронами дерев з метою врегулювання питання догляду за зеленими насадженнями. Робота над проєктом тривала з 2021 року, розповідають у КО «Київзеленбуд».
 
Відтак, згідно з новими рекомендаціями, які містять ґрунтовну інформацію щодо того, як слід проводити обрізку, щоб не лише продовжити життя дерева, а допомогти йому розвиватися виокремили наступне:
 
 – два типи обрізки: формувальна і санітарна. Омолоджувальну з рекомендацій виключили;
 – крону дерева не можна обрізати більше, ніж на 35% від її об’єму;
 – обробляти рани слід розчином фунгіцидів з речовиною карбоксилу, тіофанат-метилу, гідроксиду міді, хлорокису міді, сульфату міді. Ніяких садового вару чи масляної фарби.
 
 
Зазначається, що рекомендації розроблялися з метою охорони та збереження зелених насаджень у Києві, утримання їх у здоровому впорядкованому стані, створення та формування високодекоративних, стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища насаджень.
 
У «Київзеленбуд» розповіли, що правила утримання зелених насаджень в населених пунктах України, не мали деталізованого роз’яснення щодо того, як слід проводити обрізку дерев, і це попри те, що саме обрізка є основним доглядом за кронами дерев.
 
Нагадаємо, відповідно до документа, у рекомендаціях прописали низку заборон щодо догляду за зеленими насадженнями, зокрема обрізку гілок першого порядку, які товщі за 10 см в діаметрі та варварську обрізку бензопилами обростаючих гілок, детальніше читайте тут.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!