ВООЗ схвалила китайську вакцину від коронавірусу Sinopharm

1368 0
Вакцину Sinopharm вже активно використовують у Китаї та низці країн.
Фото: VOA

Фото: VOA

Всесвітня організація охорони здоров‘я зареєструвала для використання в надзвичайних умовах вакцину від коронавірусу китайського виробництва Sinopharm. Організація також може незабаром прийняти рішення щодо іншої китайської вакцини Sinovac. Про це повідомляє Голос Америки.

Читайте також: Коли львів'яни зможуть отримати сертифікат вакцинації

Раніше ВООЗ схвалила вакцини виробництва Pfizer, Johnson&Johnson, Moderna та два варіанти вакцини AstraZeneca.

«Додавання цієї вакцини до переліку дозволить швидко прискорити отримання доступу до вакцини від Covid-19 для країн, які прагнуть захистити працівників сфери охорони здоров‘я та населення в зоні ризику», – заявила заступниця директора ВООЗ Маріанджела Сімао.

Схвалення для цієї вакцини дозволять її використання про програми COVAX, покликаної забезпечити доступ до щеплень в бідніших країнах. Це схвалення також дозволить прискорити регуляторне схвалення вакцини країнами, сподіваються у ВООЗ.

Читайте також: У Моршині наразі не вдалося провакцинувати 70% населення

Вакцину Sinopharm вже активно використовують у Китаї та низці країн. Її рекомендували для застосування для осіб віком від 18 років. Курс вакцинації складає два щеплення, заявив голова ВООЗ Тедрос Гебреєсус.

Нагадаємо, що на Львівщині уже почали отримувати другу дозу вакцини від коронавірусу. Коли львів'яни зможуть отримати сертифікат вакцинації проти Covid-19, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!