Київ

Киян попередили про поширення фейків про новий наступ росіян на столицю

402 0
Російська пропаганда намагається залякати українців та посіяти паніку.

В українському інформаційному просторі на тлі військових навчань, які стартували в Білорусі, можуть з'являтися численні фейки про нібито початок «нового наступу» на Київ. Про це попереджає керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко.

Коваленко наголосив, що перевірки бойової готовності збройних сил Білорусі відбуваються на регулярній основі. Російська пропаганда намагається використовувати ці навчання, щоб залякати українців та посіяти паніку.

«Жодних резервів або ж достатньої присутності російських військ для планування вторгнення в них наразі немає», – підкреслив керівник ЦПД.

Як повідомлялося, Міністерство оборони Білорусі оголосило про початок перевірки бойової готовності збройних сил. Залучені підрозділи мають вирушити у призначені райони для проведення низки тренувань, зокрема з бойовою стрільбою.

У межах перевірки заплановане пересування військової техніки, можливе тимчасове обмеження руху цивільного транспорту.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!