Киян попереджають про бурульки на дахах та закликають бути обережними

799 0
Настала пора морозів та снігопадів.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Головному управлінні ДСНС України у Києві попереджають жителів столиці про бурулі на дахах та деревах і закликають бути обережними. 

«Настала пора морозів та снігопадів. Внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах починають утворюватися крижані бурульки. Падіння снігу або льоду з даху може призвести до тяжких наслідків для перехожих», – пояснюють там. 

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, не варто заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги й снігу на дахах будинків.

Читайте також: У київському метро проводитимуть тренінги з домедичної допомоги 

По можливості, слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста. 

«Дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить уникнути трагічних наслідків», – підсумовують в ДСНС. 

Нагадаємо, негода у Києві зламала 120 дерев та пошкодила ще близько 100.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!