Киян просять не користуватися ліфтами у періоди стабілізаційних відключень

835 0
Збільшилась кількість викликів на деблокування дверей ліфтів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Мешканців Києва для їхньої безпеки та комфорту закликають не користуватися ліфтами у періоди стабілізаційних відключень електроенергії. Про це повідомляють в КМДА. 

Оскільки можливі певні відхилення від графіків, людям радять планувати свій час так, щоб не користуватися ліфтами за 30-40 хвилин до початку відключення. Із графіками відключень можна ознайомитися на сайті ДТЕК за посиланням

Водночас у міському Департаменті муніципальної безпеки зазначають, що через аварійні та стабілізаційні відключення електропостачання збільшилась кількість викликів на деблокування дверей ліфтів.

Читайте також: Резніков оцінив готовність окупантів до «жесту доброї волі» у Херсоні 

Рятувальники нагадують мешканцям столиці правила, яких слід дотримуватися, якщо «застрягли» у ліфті:

1. Заспокойтеся і постарайтеся зрозуміти, що нічого страшного не сталося і не варто панікувати.

2. Не натискайте на всі кнопки поспіль, не стрибайте в ліфті і не намагайтеся відчинити двері кабіни самостійно.

3. Скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби та повідомте про проблему, що виникла, та своє місцеперебування.

4. У разі, якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають або не мають можливості приїхати, зателефонуйте до служби «101».

5. Якщо у вас при собі немає телефону або відсутній мобільний зв’язок, покличте на допомогу мешканців будинку, які живуть поруч або проходитимуть повз, та попросіть, щоб викликали відповідну службу.

6. Якщо в очікуванні аварійної служби вам стало спекотно, розстебніть або зніміть верхній одяг. За наявності води, пийте її помірно. Якщо стан не поліпшився, покладіть речі на підлогу і присядьте, витягнувши ноги.

7. Після приїзду аварійної бригади чітко виконуйте всі її інструкції.

Нагадаємо, станом на ранок п’ятниці, 4 листопада, у Києві без електропостачання залишились 450 тисяч домівок. Це у півтора рази перевищило кількість споживачів, у яких вимикали світло у попередні дні.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!