Киян сьогодні закликають терміново скоротити споживання електроенергії

1824 0
Навіть невелика економія та зниження електроспоживання в кожному помешканні допоможуть стабілізувати роботу національної енергосистеми.
Unsplash

Unsplash

Ситуація з електропостачанням після масованих російських атак на підприємства критичної інфраструктури залишається складною. Мешканців столиці у четвер, 20 жовтня, просять максимально скоротити електроспоживання в пікові години навантаження на систему.

Джерело: мер Києва Віталій Кличко

«З 7:00 до 23:00 не вмикайте потужні електроприлади – мікрохвильові печі, електрочайники, кондиціонери, електрообігрівачі. Опалювальний сезон у Києві ми розпочинаємо 20 жовтня зважаючи на погодні умови та необхідність економити електроенергію (щоб кияни не обігрівали житло кондиціонерами та електрообігрівачами)», – пояснив він.

Читайте також: На Київщині оприлюднили графік відключення електроенергії

За словами Кличка, навіть невелика економія та зниження електроспоживання в кожному помешканні допоможуть стабілізувати роботу національної енергосистеми. Окремо він попросив підприємців, власників рекламних площин, магазинів, кафе та ресторанів максимально економити на освітленні вивісок та екранів.

Нагадаємо, у ДТЕК опублікували графік потенційних відключень електроенергії в Києві. Відключення застосовуватимуть у разі, якщо в «Укренерго» виникне потреба збалансувати енергосистему.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!