Київ

Кияни підтримали петицію з проханням дозволити проїзд у метро з тваринами

556 0
Петиція набрала необхідну кількість голосів для розгляду профільної комісії.
Фото: forbes.net.ua

Фото: forbes.net.ua

За 18 днів електронну петицію про дозвіл на проїзд із собаками у столичній підземці підписали понад 6 тисяч киян. Текст відповідної петиції розміщений на сайті Київради.

Ініціаторка звернення Валерія Уманські просить столичних посадовців дозволити проїзд із собаками в метро, за умов дотримання безпеки та санітарних норм для громадян.

Петицію опублікували 6 лютого 2024 року. Станом на 18 лютого під зверненням підписалися понад 6 тисяч містян. Відтак, петиція набрала необхідну кількість голосів для розгляду профільної комісії.

Згідно із встановленими нині правилами, у київському метро пасажири мають право безплатно перевозити лише птахів і дрібних тварин у клітках.

Також пускають собак-поводирів, які допомагають людям з вадами зору. Тварина повинна мати ошийник, намордник, спеціальне посвідчення та пройти навчання в умовах метрополітену.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!