Київ

Кияни просять перейменувати у столиці вулицю на честь Ніни Матвієнко

897 0

На сайті Київської міської ради зʼявилась петиція, у якій просять перейменувати одну із вулиць на честь народної артистки України Ніни Матвієнко. Відповідна інформація оприлюднена на сайті міськради.

«Прошу перейменувати вулицю росіянина Лєскова на честь видатної співачки та акторки України Ніни Матвієнко.
Ніна Митрофанівна заслужила на вулицю у самому центрі Києва»,
 – йдеться у тексті петиції.

Автором петиції є Данило Василинюк. Заявку створено 11 жовтня. Станом на 24 жовтня за неї проголосувало понад 1700 людей. Для того, аби петицію розглянули, її має підтримати щонайменше 6 тисяч мешканців столиці.

Нагадаємо, Ніна Матвієнко померла 8 жовтня у віці 75 років.

Довідкова інформація: 

Ніна Митрофанівна Матвієнко – відома українська співачка. Вона народилася в с. Неділище Ємільчинського району в багатодітній родині. Сім’я була дуже бідною і тому з 11 років Ніну віддали до школи-інтернату в селище Потіївка Радомишльського району. В інтернаті співала і грала в драматичному гуртку, мріяла стати артисткою. Любов до пісні отримала від матері, яка мала чудовий голос.

Закінчивши інтернат, вона спочатку влаштувалася помічницею кранівника на одному із заводів Коростеня. В 1966 році поїхала до Києва в студію українського хору ім. Г. Верьовки. Там її талант було помічено і оцінено. В 1968 році Ніна закінчила вокальну студію при хорі. Відтоді – його солістка. Тут в хорі відбулося її професійне становлення, поступове і яскраве сходження до вершин творчої майстерності і слави. В 1979 р. вона стає Заслуженою, а в 1985 році – Народною артисткою України. В 1988 році їй присуджено Національну премію імені Тараса Шевченка, а в 2006 році – найпочесніше звання нашої держави – Герой України.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!