Київ

Кияни просять зменшити комендантську годину. Чому КМВА проти цього?

882 0
Наразі петиція набрала необхідну кількість голосів та перебуває на розгляді.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Петиція за кілька днів набрала більше шести тисяч голосів, необхідну для розгляду.

У петиції автор закликає запровадити комендантську годину з 00:00 до 5:00. Наразі вона триває із 23:00 до 05:00. Автор петиції пояснив свою ініціативу тим, що зараз більшість працівників не мають можливості вчасно дістатися додому.

Як альтернативу скороченню комендантської години він пропонує збільшити час руху громадського транспорту.

Водночас начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко не бачить підстав для скорочення для тривалості обмеження, обґрунтовуючи це вимогами безпеки громадян і сприяння виконанню бойових чи службових завдань ЗСУ та правоохоронців.

«Прошу всіх поставитися з розумінням. Війна не закінчилася. Загрози для столиці та її мешканців досі існують. І якщо Київ з кожним місяцем стає дедалі безпечнішим — то це заслуга всіх структур, сил і відомств, які щоденно працюють задля вашої безпеки! І якщо для захисту і спокою людей нам потрібно буде дотримуватися визначеної комендантської години — ми будемо це робити. Для вашого ж блага», – сказав голова КМВА.
 

За його словами, КМВА регулярно переглядає питання тривалості комендантської години, втім, скоротити її можна буде лише після того, як військові отримають для цього всі підстави: гарантії безпеки населення, можливість виконувати оборонні заходи, службові, бойові завдання тощо.

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!