Київ

Кияни скаржаться на великі інтервали руху поїздів метро у години пік

947 0
Дефіциту електроенергії немає, але метро працює на половину потужності
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Інтервали рух поїздів київського метро у години пік сягають 5 хвилин, що викликає скупчення пасажирів на платформах. На це звернув увагу журналіст Олег Васильєв.

«Останнім часом пасажири скаржаться на великі інтервали між поїздами метрополітену Києва, навіть, у годину пік. 4:30-5:00 хв. занадто великий інтервал. Це призводить до скупчення значної кількості пасажирів на станціях, у вагонах. Нещодавно я попросив своїх читачів поділитися думкою щодо якості послуг метрополітену. Основна частина коментарів має негативні відгуки – найбільше скарг стосується переповнених вагонів», - зазначив він.

Ще одна проблема – зачинені вестибюлі. Васильєв вказує, що протягом останніх місяців метрополітен у Києві вимушений був коригувати свою роботу через дефіцит електроенергії. Але вже кілька тижнів як ситуація в енергосистемі України стабілізувалася.

«Зараз немає дефіциту потужності в енергомережі, у Києві також. Проте парність поїздів на лініях зберігається на рівні 50% попри збільшення пасажиропотоку», - стверджує він.

За його словами, функціонування підземки у півсили має негативні наслідки для трудового колективу. Зокрема, машиністи поїздів мають зменшену кількість робочих годин, а зарплата впала до 14-18 тисяч грн. (залежно від кваліфікації). Для того, щоб всім вистачало роботи працівників відправляють у відпустку за свій рахунок на 2-3 тижні.

Васильєв додав, що Київрада на 2023 рік виділила фінансування для КП «Київський метрополітен» у сумі 3,1 млрд. грн. У 2021 році цей показник становив 1,4 млрд. грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!