Київ

Кияни вимагають зберегти від забудови стадіон «Арсенал» на Печерську

1015 0
Земельна ділянка під стадіоном перебуває у власності «Укргазбанку», який має намір найближчим часом виставити її на продаж.

Кияни вимагають аби міська влада викупила землю та майно стадіону «Арсенал» на вул. Михайла Грушевського, 36.  Відповідна петиція зареєстрована на сайті КМДА.

«Ми вимагаємо, аби КМДА здійснила викуп земельної ділянки №8000000000:82:033:0013 та нерухомого майна стадіону “Арсенал”, розташованих за адресою: місто Київ, Печерський район, вулиця Михайла Грушевського, 36, а компенсаційні кошти, призначені для “Укргазбанку”, спрямувала на потреби Збройних Сил України. Міська влада має захистити стадіон, адже спортивна інфраструктура – це життєво важлива складова розвитку здорової та потужної нації», – йдеться у тексті петиції. 

Автор петиції журналіст Володимир Фомічов підкреслює, що з 2006 року триває боротьба місцевої громади зі спробами забудовника знищити стадіон. Саме у 2006-му Генпланом міста було змінено цільове призначення землі під ним зі «спорту та рекреації» на «багатоповерхову забудову». 

Кілька років тому київській громаді вдалося відстояти стадіон, однак, за інформацією Фомічова, зараз він знову опинився під загрозою забудови. Земельна ділянка під стадіоном перебуває у власності «Укргазбанку», який має намір найближчим часом виставити її на продаж. 

За інформацією «Економічної правди», згідно зі зміненим цільовим призначенням ділянки, забудовник планує звести на території багатоквартирний житловий будинок з об’єктами торгово-розважальної інфраструктури. 

У 2022 році активній київській спільноті вдалося відстояти стадіон «Арсенал». Він був майже повністю реконструйований за кошти приватного інвестора, там вже тренуються діти.

Фонд державного майна України оголосив про продаж на приватизаційних онлайн-аукціонах приміщень корпусу №1 і корпусу №7 колишнього заводу «Арсенал» у Києві. Аукціони планують провести 12 жовтня.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!