Лавров назвав нову мету «спецоперації» в Україні

10352 0
Вони нібито хочуть покласти край домінуванню США.
сергій лавров

сергій лавров

Глава МЗС росії сергій лавров пояснив, що війна росії в Україні повинна покінчити «з безоглядним курсом на повне домінування США». Про це пишуть «Ріа Новості». 

«Наша спеціальна військова операція покликана покласти край безоглядному розширенню і безоглядному курсу на повне домінування США та під ними інших західних країн на міжнародній арені», – сказав лавров.

При цьому він додав, що «росія ніколи не займатиме підпорядковане Заходу становище».

Читайте також: Колишній радник путіна назвав, що могло б зупинити війну

Як зазначає Укрінформ, новий варіант, оприлюднений лавровим, глобалізує війну, розпочату росією. Він відповідає поясненням російської пропаганди, чому «спецоперація» затягнулася: нібито в Україні росія воює не з Україною, а зі США та НАТО.

Раніше ж російське керівництво на різних етапах війни визначало різні цілі вторгнення – «демілітаризацію» та «денацифікацію» України; зміну керівництва країни та повернення України до росії; «звільнення Донбасу».

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ рф сергій лавров заявляв, що бачить реалізм у пропозиціях української переговорної групи та вважає, що є шанс на підписання угоди. Однак очільник російського МЗС наразі не розуміє, як юридично мають бути оформлені ці пропозиції у міжнародній угоді. Він також додав, що зустріч Зеленського та Путіна можлива після чіткого письмового договору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!