Лебеді з озера в Стрийському парку перезимують у Львівському екоцентрі

1790 0
Через перепади з напругою не змогли забезпечити повноцінне функціонування системи антиобледеніння.
фото: 032.ua

фото: 032.ua

Лебедів із озера у Стрийському парку на зимовий період перемістили до Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, що на вул. Кубанській. Там вони зможуть перезимувати під наглядом фахівців. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця парку Олена Мазурик.

«Система антиобледеніння працює, але через перепади з напругою не змогли забезпечити повноцінне функціонування системи антиобледеніння. Також цього року, аби дати озеру відпочити, а також із метою економії ми вирішили лебедів віддати на перетримку у Львівський екоцентр. Озеро має свою флору та фауну, тому час від часу, наприклад, раз на три роки, треба таке робити», – каже вона.

Читайте також: Полтва, можливо, найбрудніша в Україні. Що у нас з річками та чому це важливо для вступу в ЄС

Повернуться лебеді до свого природного середовища вже із початком весни. Це, за словами Олени Мазурик, залежить від погодних умов цього сезону. 

Нагадаємо, що три роки тому озеро у Стрийському парку обладнали спеціальною системою, що не дає йому цілком покритись кригою. Із того часу на водоймі могли зимувати четверо лебедів, які живуть там. Раніше лебедів забирали зимувати до приватних обійсть. 

Для довідки

Лебеді належать до водоплавних птахів родини качкових. Кровообіг птахів  відбувається таким чином, що вони не мерзнуть навіть за сильного морозу, можуть сидіти на кризі, не відчуваючи дискомфорту. Складніше їм перенести голод взимку. Природним кормом для лебедів є рослинна їжа, рідше – риба і земноводні, дрібні безхребетні, молюски, комахи. А ось від хлібу в птахів може початися ентерит – запалення слизової оболонки тонких кишок.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!