Львів'ян просять наглядати за лебедями у Стрийському парку

3834 0
Невідомі налякали лебедів у Стрийському парку у суботу, 20 серпня. Як наслідок, птахи втекли з водойми у місто та сильно травмувалися.
фото: animalsglobe.ru

фото: animalsglobe.ru

Зараз пара лебедів знаходиться у ветеринарів на лікуванні. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрій Галушка.

«Їх налякали. Через це птахи втекли з парку. Одного люди знайшли на вулиці Франка, другого – десь біля нього, – каже Андрій Галушка. – Обох птахів принесли до Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру. Крила були побиті, лапи пошкоджені, а грудина забита. Наразі їх доглядає ветеринар».

Читайте також: «Roshen» знав прикраси, які шкодили деревам на пл. Галицькій

На думку начальника управління, лебедів налякала собака: ранком хтось гуляв із нею і випустив.

«Ми хочемо, щоби екологічна інспекція нарахувала збитки, які б можна було передали у поліцію. Може там будуть кримінальне провадження відкривати. Не можна це так залишати, – зазначає Андрій Галушка.

Зараз життю птахів нічого не загрожує. Утім, в управлінні екології закликають львів’ян бути спостережливими та повідомляти про підозрілі випадки у поліцію за телефоном 102.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!